Cinci greseli pe care le faci cand consumi pepene rosu

de la 21 Iun. 2017 Exclusiv
Cinci greseli pe care le faci cand consumi pepene rosu Pepenele rosu este unul dintre cele mai indragite fructe ale sezonului estival, dar multa lume nu stie ce greseli face atunci cand il consuma. Desi acest fruct ofera multe beneficii organismului, erorile pe care le poti comite cand il mananci iti pot provoca probleme de sanatate.
Tags: pepenebeneficiigreseli alimentatie

1. Nu speli coaja pepenelui rosu

Putine persoane se gandesc sa spele coaja pepenelui rosu atunci cand ajung cu acesta acasa. Primul gest este sa il introduca in frigider ori in congelator, pentru a-l raci cat mai repede, inainte de a fi consumat. Daca si tu faci acest lucru, afla ca iti pui sanatatea in pericol. Un fruct nespalat reprezinta un inamic al organismului tau, chiar daca nu ii mananci si coaja. Ia in considerare ca aceste fructe cresc pe camp, unde sunt stropite cu tot felul de substante chimice periculoase pentru corp, dar si ca pe suprafata lor sunt o multime de microbi. Bacteriile se pot transmite la celelalte alimente pe care le ai in frigider. In plus, gandeste-te ca atingi cu cutitul nu doar coaja pepenelui rosu, si ci miezul acestuia.

Daca sistemul tau imunitar este slabit, te expui riscului de a dezvolta hepatita A, E.coli si  Salmonella. Primele simptome care apar in aceste cazuri sunt durerile de stomac, febra si diaree. Nu ar trebui sa stai pe ganduri daca te confrunti cu acestea, mai ales daca situatia nu se amelioreaza, ci sa mergi la spital.

2. Mananci pepene rosu cu paine

Romanii obisnuiesc sa combine des pepene rosu cu paine, considerand ca iau o masa sanatoasa, inspirata de la stramosii nostri care traiau mai multi ani. Din pacate, aceasta este o greseala care iti poate afecta sistemul digestiv. Avand in vedere ca acest produs este acid, fermenteaza in stomac, incetinand astfel si digestia altor tipuri de alimente. Te poti confrunta cu balonare, flatulenta si diaree, mai ales daca abuzezi de aceasta combinatie.

3. Combini pepene rosu cu lactate

Alta greseala pe care o poti face atunci cand consumi pepene rosu este sa il combini la aceeasi masa cu produse lactate. Flora intestinala poate suferi modificari care sa conduca la neplaceri ca balonare, gaze intestinale, flatulenta si crampe abdominale.

4. Servesti pepene rosu inainte de culcare

Sa te racoresti seara, dupa o zi caniculara, cu o felie de pepene rosu poate parea o idee buna si sanatoasa, insa comiti o greseala pe care o vei regreta dupa aceea. Conform specialistilor, acest gest alimentar iti poate provoca mai multe probleme de sanatate.

Avand in vedere ca sistemul digestiv lucreaza mai incet pe timp de noapte, a doua zi te poti trezi cu probleme digestive. Asadar, este bine sa eviti alimentele cu continut ridicat de zahar, dar si pe cele care tind sa fermenteze in stomac, asa cum este pepenele rosu. Daca te confrunti deja cu sindromul de colon iritabil, vei resimti si mai puternic aceste efecte neplacute asupra ta.

Dupa cum am mentionat mai sus, pepenele rosu are un continut ridicat de zahar in compozitie, astfel ca poti sa acumulezi cu usurinta kilograme in plus. Daca urmezi o dieta de slabit, evita sa il consumi inainte de somn, mai ales daca ai luat deja o cina copioasa.

Alt dezavantaj pe care il are consumul de pepene rosu inainte de culcare consta in tulburarea somnului. Continutul ridicat de apa va conduce la “vizite” dese la toaleta pe timpul noptii, astfel ca te vei intrerupe deseori din programul de odihna. A doua zi te vei simti obosita si nu te vei putea concentra asupra sarcinilor pe care le ai de indeplinit.

5. Mananci pepene rosu imediat dupa masa

Ti se pare normal sa inchei o masa gustoasa cu un desert si te gandesti ca unul pe baza de fructe nu are cum sa te afecteze in vreun fel anume. Ei bine, gresesti, mai ales daca urmatorul aliment pe care il consumi este pepenele rosu. Acesta fermenteaza in stomac si va ingreuna astfel si digestia celorlalte alimente de la masa. Efectele neplacute sunt si mai mari daca ai avut o masa bogata in alimente ca: paine, carne, orez si cartofi. Specialistii ne recomanda sa consumam fructe dupa 30 de minute de la servirea mesei, altfel ne putem confrunta cu indigestie.

Ai facut vreuna dintre aceste greseli atunci cand ai consumat pepene rosu?

 

Foto: Pixabay.com


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.02 din 5 - 123 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016