5 Obiceiuri care duc la subtierea firului de par

de la 19 Nov. 2019
5 Obiceiuri care duc la subtierea firului de par Parul reprezinta o parte sensibila a corpului tau si ar trebui sa o tratezi ca atare.
Tags: parsubtieredeteriorareproduse cosmeticebai fierbinticoafuradieta

Podoaba capilara este pentru unii o binecuvantare, iar pentru altii o generatoare de complexe de tot felul. Industria produselor cosmetice incurajeaza folosirea unei game cat mai variate de produse de o calitate superioara, insa nu intotdeauna este cel mai bun lucru de facut pentru parul tau.

De altfel, cel mai multi dintre noi isi agreseaza zilnic parul, cu tot felul de obiceiuri care par benefice, insa care fac mai mult rau firului de par. Iata cateva dintre ele:

Faci dusuri fierbinti

Apa fierbinte deshidrateaza parul si il usuca. Nu doar ca facand bai fierbinti, elimini de pe suprafata parului uleiurile esentiale care il protejeaza, dar in acelasi timp caldura face ca porii de pe suprafata scalpului sa fie solicitati in plus pentru asigura productia de uleiuri importante pentru hidratarea firului de par. Din aceasta cauza, radacina firului de par poate fi afectata ireversibil. De aceea, este important sa nu faci bai fierbinti, ci cu apa calduta.

Te supui dietelor drastice

Parul este afectat inclusiv de ceea ce mananci…sau de ceea ce nu mananci. Daca te infometezi, toate resursele de energie ale corpului se vor concentra pe functiile esentiale, precum ajutarea inimii si a creierului, iar parul va avea si el de suferit.

De altfel, in cazul persoanelor anorexice, unul dintre simptomele severe este caderea parului. Alege o dieta echilibrata bazata pe consumul de fructe si legume proaspete, iar parul tau iti va multumi pentru asta.

Adopti coafuri care agreseza firul de par

Parul strans in coada, cocul, coafura rasta, coditele impletite, toate acestea agreseaza firul de par si il degradeaza dreptat. Facandu-i astfel rau pe termen lung, se poate ajunge la alopecie, si anume la caderea parului pe anumite portiuni ale scalpului, cu imposibiliatea de a mai creste.

Pentru a evita toate aceste probleme, este important sa iti lasi parul liber, la dimensiunea potrivita, mai ales pe perioada somnului. Daca totusi trebuie sa iti tii parul prins la spate, incearca sa nu il strangi intr-atat de tare.

Iti rasucesti parul

Este un obicei pe care il au mai ales fetele si care agreseaza parul, pana la caderea acestuia. Mai ales in cazul firului de par subtire, un astfel de obicei poate incurca parul atat de tare incat il vei mai putea descurca doar folosind foarfeca.

Abuzezi de produsele cosmetice

Trebuie sa folosesti cu moderatie produsele cosmetice, precum si folosirea foehnului sau a placii pentru intins parul. Produsele de tip cosmetic imbacsesc firul de par si duc la degradarea acestuia in timp, lasand parul fara stralucire si vigoare. Foloseste acest tip de produse doar la ocazii speciale si lasa-ti parul sa respire.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.6 din 5 - 15 voturi.

Revista GRATUITA

Retete si exercitii pentru o stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Retete si exercitii pentru o stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Comentarii

1 comentarii
Clic aici si spune parerea ta!
Fratila Mihaela 2019-11-22 00:35:22
Imi sunt de folos explicatiile privind subtierea firului de par

Revista GRATUITA

Retete si exercitii pentru o stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Retete si exercitii pentru o stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Retete si exercitii pentru o stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Retete si exercitii pentru o stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016