Cinci beneficii ale semintelor de floarea-soarelui
1. Mentin sanatatea sistemului cardiovascular
Vitamina E si acidul folic sunt doua substante importante din compozitia semintelor de floarea-soarelui. Acestea au grija de sanatatea cardiovasculara, reducand considerabil riscul de a dezvolta o afectiune. In plus, vitamina E neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, astfel ca protejeaza creierul si tine la distanta imbatranirea prematura a pielii.
2. Tin sub control nivelul colesterolului
Printre beneficiile pe care le ofera semintele de floarea-soarelui se numara si controlul colesterolului. Substantele care merita toata atentia in acest caz sunt fitosterolii, compusi ce sunt considerati echivalentii naturali ai colesterolului.
3. Alunga depresia si stresul
Atunci cand te simti stresata ori deprimata, consuma o mana de seminte de floarea-soarelui si aceste senzatii vor disparare ca prin minune. Locul lor va fi luat de o stare de bine pe care nu ai mai simtit-o de ceva vreme. Nu degeaba oamenii consumau inca din cele mai vechi timpuri aceste seminte la reuniunile cu prietenii si familia. Ele reprezinta o sursa de voie buna.
4. Sustin sanatatea glandei tiroide
Daca ai probleme cu tiroida, include cu incredere semintele de floarea-soarelui in alimentatia ta. Seleniu, o substanta esentiala aflata in compozitia acestor seminte, reduce inflamatiile din organism si joaca un rol important si in metabolism, stimuland activitatea tiroidei.
5. Stimuleaza sistemul imunitar
Deficienta de magneziu poate conduce la o multime de probleme de sanatate. Daca ai aflat in urma analizelor de sange ca te confrunti cu aceasta, mananca seminte de floarea-soarelui si vei putea sa profiti de beneficiile pe care le ofera. Un sfert de cana de seminte asigura 25% din doza zilnica de magneziu. Acest mineral este recunoscut pentru faptul ca stimuleaza sistemul imunitar, are grija de sistemul respirator si mentine inima sanatoasa.
Cum sa consumi semintele de floarea-soarelui
Ca sa profiti de toate beneficiile pe care le ofera semintele de floarea-soarelui, este indicat sa le consumi crude. Adauga-le in salate si in iaurturi la micul dejun ori atunci cand ai nevoie de o gustare hranitoare. Daca nu iti place sa le mananci crude, le poti prepara la cuptor. Iti recomandam sa le folosesti atunci cand prepari paine, covrigi ori diferite deserturi.
Beneficiile pe care le ofera semintele de floarea-soarelui nu pot fi contestate de nimeni. Include-le in dieta ta si vei putea sa profiti din plin de proprietatile pe care le au acestea pentru sanatate.