Semintele de dovleac au o dulceata si o textura specifica ce adauga un plus de savoare oricarui fel de mancare, motiv pentru care iti recomand sa iti surprinzi familia cu o supa delicioasa, plina de vitamine si antioxidanti, dar si usor de preparat.
Ingrediente:
50 grame unt
1 lingura zahar brun
½ lingurita scortisoara macinata
4 felii paine integrala de grau
2 cepe tocate
700 mililitri supa de pui
1 kilogram miez de dovleac pasat
1 lingurita de sare
¼ lingurita ghimbir macinat
¼ lingurita piper negru
1 cana smantana de gatit
50 grame seminte de dovleac prajite si decojite
Preparare:
Amesteca jumatate din cantitatea de unt cu zaharul brun si ¼ lingurita scortisoara, apoi intinde compozitia obtinuta pe feliile de paine integrala. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si si lasa-le pentru opt-zece minute in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade.
Cand painea este coapta si topingul in intregime topit se scoate din cuptor si se taie in cuburi mici.
In restul de unt caleste ceapa pana cand incepe sa se inmoaie, moment in care adaugi 350 mililitri supa de pui si amesteci bine. Acopera apoi cratita si lasa totul sa fiarba 15 minute. La sfarsitul timpului de fierbere se toarna intreaga compozitie in vasul blenderului si se porneste aparatul pana la obtinerea unei compozitii omogene.
Intr-o alta cratita se amesteca bine supa de pui ramasa cu miezul de dovleac, sarea, ¼ lingurita scortisoara, ghimbirul si piperul macinate si se aduc la fierbere amestecand din cand in cand. Compozitia se mentine la foc mic timp de 10 minute dupa primul clocot.
Se amesteca bine cele doua compozitii obtinute si se omogenizeaza cu smantana pentru gatit.
Supa se serveste in boluri, alaturi de crutoanele din paine integrala si decorata cu semintele de dovleac prajite.
Pofta buna!