Beneficiile consumului de legume la gratar
1. Aport ridicat de vitamine pentru organism
Legumele la gratar sunt minunate, nu doar pentru gustul deosebit, ci si pentru ca sunt sursa importanta de fibre, vitamine si minerale, ceea ce le face un aliment esential pentru o dieta echilibrata. Daca vreti sa va bucurati de toti nutrientii pe care vi le aduc legumele, este recomandat sa le faceti la gratar. Nu isi vor pierde proprietatile ca atunci cand le gatiti prin alte metode.
2. Reduc aparitia bolilor de inima
Bolile de inima pot fi evitate daca aveti o dieta bazata pe legume la gratar. Acestea sunt bogate in antioxidanti si contribuie astfel la reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ.
3. Te scapa de kilogramele in plus
Legumele la gratar sunt perfecte chiar si pentru persoanele care vor sa tina cura de slabire si sa scape astfel de kilogramele acumulate in plus. Pentru ca sunt pline de nutrienti si fibre, legumele sunt si satioase, si nu vei simti nevoia sa mananci mai mult decat este necesar.
Tu cat de des mananci legume la gratar?