Iata cateva dintre cele mai populare feluri de mancare cu carne de porc pe care le poti gati chiar la tine acasa.
1. Friptura de porc
Poate cel mai clasic fel de mancare din carne, friptura este iubita de multi pentru aroma bogata si faptul ca se poate savura cu o varietate de garnituri. In functie de taietura, o friptura poate fi gatita in diferite moduri.
Totusi, ca sa fii sigura ca friptura ta se va gati intr-un mod potrivit, urmareste instructiunile noastre:
- Lasa bucatile de carne sa se prajeasca la foc mare timp de 5 minute pe o parte. Intoarce-le pe cealalta parte si lasa-le sa se prajeasca inca 5 minute. Carnea de porc trebuie sa se rumeneasca pe toate partile.
- Odata ce carnea s-a rumenit, da focul mic si mai las-o putin asa.
- Asezoneaz-o cu legume la gratar sau o salata verde, pentru a crea un echilibru in farfurie!
2. Cotlet de porc la tigaie
Cotletul este acea carne provenita de la porc cu cel mai scazut nivel de grasime. Asadar, nu-ti va cadea greu, atata timp cat o gatesti intr-un mod corespunzator. Daca ti-e pofta de o bucata de cotlet, ia o tigaie si pune-o pe un arzator la foc mediu, adauga putin ulei si aseaza cotletul in tigaie. Poti alege sa-l condimentezi inainte cu sare, piper sau ierburi.
3. Carne de porc la gratar
Carnea la gratar, precum si cea fiarta, e considerata a fi gatita in cel mai sanatos mod, asta pentru ca nu se folosesc grasimi in prepararea ei, cum ar fi uleiuri sau unt. Daca urmezi o dieta, dar ti-e pofta totusi de carne de porc, poti pune o bucata pe gratar. Ai grija sa nu o lasi prea mult pe o parte, deoarece s-ar putea sa o arzi. Poti adauga langa ea cateva ciuperci sau felii de dovlecel.
4. Tocanita de porc (fara grasimi)
O alta modalitate excelenta si usoara prin care poti prepara carnea de porc este sa faci o tocanita gustoasa din ea. Chiar daca reteta traditionala nu e tocmai cea mai scazuta in calorii, ca tocanita ta sa nu fie foarte bogata in grasime, poti alege un tip de carne macra, dar care sa ramana, totusi, suculenta.
Iata de ce ai avea nevoie pentru o tocanita reusita si fara prea multe calorii: o ceapa tocata marunt, ardei tocat julienne si morcov dat pe razatoare, urmand ca dupa ce acestea se fierb, sa adaugi carnea care a fost gatita separat.
5. Frigarui cu carne de porc
Bucatelele de carne de porc pe tepuse (cunoscute si ca frigarui) sunt si ele o metoda usoara sanatoasa si practica, deoarece vei putea sa gatesti si garnitura in acelasi timp cu carnea de porc.
Taie carnea de porc in bucatele si procedeaza la fel si cu legumele pe care vrei sa le asezi pe gratar (ardei, rosii, ciuperci etc.). Incepe apoi sa asezi cate o bucata de carne urmata de o leguma. Continua asa pana cand tepusa e incarcata complet cu bunatati. Ai grija sa nu le lasi foarte mult pe gratar, deoarece risti ca preparatul tau sa se usuce.
Carnea este un aliment important din dieta oricarei persoane, deoarece poate asigura necesarul de proteine de care are nevoie organismul unui om. Iar carnea de porc se numara printre tipurile preferate de romani, chiar daca nu este considerata cea mai scazuta in calorii. Exista, cu toate astea, moduri prin care poti prepara aceasta carne si sa te bucuri de o masa sanatoasa, asa cum ai putut observa in recomandarile de mai sus.
Sursa foto: unsplash.com