Si la noi a devenit din ce in ce mai popular, nu doar pentru ca poate fi preparat si acasa, ci si pentru ca este extrem de delicios si aduce si destul de multe beneficii organismului.
Avantaje ale consumului de hummus:
1. Contine fibre
In hummus se afla o cantitate ridicata de fier, de la nautul in care este preparat, si astfel contribuie in mod esential la sanatatea digestiei tale. In plus, va tine de foame timp indelungat.
2. Are nutrienti
Consumand hummus vei aduce organismului un numar ridicat de nutrienti, dintre care amintim fibre, fier, magneziu, zinc, esentiale pentru o sanatate de fier.
3. Nu ingrasa
Desi in pregatirea acestui preparat se utilizeaza ulei, nu este un preparat care ingrasa, in special daca nu este consumat in exces. Recomandam sa il consumati pe felii de ardei proaspat sau castravete. Evitati combinatia cu maine sau cu alti carbohidrati.
4. Este sursa de antioxidanti
Desi hummusul nu contine antioxidanti, ii regasim pe acestia in alte ingrediente care se folosesc la prepararea lui (ulei de masline, lamaie). Asa ca prin consum moderat de hummus veti tine la distranta radicalii liberi. Sunt extrem de importanti si pentru un sistem imunitar puternic.
5. Contine grasimi sanatoase
Un organism sanatos are nevoie si de grasimi sanatoase, iar acestea se regasesc in hummus ( mai ales pentru ca este preparat, de obicei, din ulei de masline), dar si in tahini. Grasimile sanatoase sunt esentiale si pentru inima.