Semintele de susan contin cu pana la 50% mai multe proteine decat carnea, sunt sursa importanta de vitamine si minerale. In plus, sunt nutritive, tonice, vitaminizante, stimuleaza intelectul si reusesc sa te linisteasca.
Iata 10 beneficii ale consumului de seminte de susan:
1. Sustin sanatatea digestiva datorita continutului ridicat de fibre.
2. Consumul de seminte de susan scade nivelul colesterolului.
3. Reduc tensiunea arteriala.
4. Contin din abundenta calciu si in acest fel mentin sanatatea oaselor.
5. Sunt bogate in cupru: ajuta organismul sa furnizeze energie si sa creeze tesuturi conjunctive si vase de sange.
6. Sunt bogate in grasimi sanatoase.
7. Lignanii din componenta semintelor de susan pot scadea inflamatia si riscul de boli de inima.
8. Mentin creierul in alerta si memoria agera.
9. Sustin functionarea normala a tiroidei.
10. Contribuie in mod esential la un sistem imunitar puternic.
Cum poti consuma semintele de susan in alimentatie?
Dovlecei pane
Atunci cand prajesti dovleceii, dupa ce i-ai dat prin faina si ou, trece-i o data si prin acest condiment. Vor fi deliciosi! Bineinteles, poti adauga semintele de susan si cand faci snitele sau alte preparate pane.
Salate
Nu este nimic mai simplu decat sa arunci cateva lingurite de seminte de susan atunci cand iti pregatesti salate proaspete. Nu ai nevoie de o reteta anume. Indiferent de ingredientele pe care le folosesti, poti adauga si seminte de susan. Nu vor influenta extrem de mult gustul.
Shake-uri
Chiar si in shake-uri poti folosi aceste seminte. Adauga fructe, lapte, migdale si alte ingrediente preferate si apoi pune o lingurita de seminte de susan. Te vei bucura de un shake plin de proteine care sustine din plin sistemul imunitar.
Mai poti folosi semintele de susan in retetele de hummus, atunci cand prepari fasole, in salata de oua sau in sendvisuri si paine facuta in casa.