TOP fructe si legume sanatoase de consumat toamna
Merele sunt disponibile tot anul, insa toamna este singurul moment cand le putem consuma proaspat culese chiar de catre noi. Merele dulci si zemoase sunt pline de antioxidanti, contin vitamina C care ajuta organismul sa lupte impotriva factorilor externi, asigurand o imunitate de fier.
Strugurii sunt unele din cele mai indragite roade ale toamnei de care ne putem bucura pana in luna decembrie. Strugurii negri reduc colesterolul, imbunatatesc functiile cognitive, ajuta la protejarea sistemului cardiovascular, contribuie la reducerea inflamatiilor din corp si la imbunatatirea vederii.
Prunele ar trebui cat mai des consumate in sezonul rece deoarece contin printre cei mai multi antioxidanti si sunt o sursa importanta de vit A,C si K, potasiu si fibre. Aceste fructe intaresc sistemul imunitar, detoxifica organismul, regleaza tensiunea arteriala, stimuleaza memoria si previn bolile de inima.
Dovleacul este bogat in betacaroten si are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, fiind recomandat in alimentatie pentru controlul colesterolului si controlul greutatii corporale.
Conopida este cea mai valoroasa leguma din familia cruciferelor. Are proprietati antiinflamatorii si antioxidante si protejeaza organismul impotriva afectiunilor cardiovasculare si accidentelor vasculare cerebrale.
Varza este un puternic antioxidant natural care ne fereste de raceli si alte infectii ale aparatului respirator. Este bogata in vitamine, minerale si fitonutrienti care contribuie din plin la mentinerea starii de sanatate pe parcursul sezonului rece.