Fulgii de ovaz nu contin gluten si sustin digestia. In plus, sunt extrem de versatili pentru ca pot fi integrati in foarte multe retete delicioase, usoare.
Ovazul face parte din categoria cerealelor integrale, este incarcat cu fibre dietetice, foarte multe vitamine (B1, B2, B3,B6) minerale si antioxidanti, seleniu, magneziu, zinc,cupru, acid pantotenic, fier, care sunt foarte benefice intregului organism.
4 beneficii ale consumului de fulgi de ovaz
1. Reduce riscul de cancer
In urma mai multor studii de specialitate s-a observat ca persoanele care au avut o dieta bogata in fibre, in principal din cereale integrale si cereale precum ovazul au un risc mai scazut de cancer de colon.
2. Scade colesterolul
Fulgii de ovaz contin beta glucan- fibra care face ca ovazul sa aiba efecte benefice in scaderea colesterolului din organism. Aceste fibre pot reduce riscul de boli coronariene.
3. Stabilizeaza glicemia
Aceasta cereala este bogata in fibre solubile si astfel are un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca nivelul de zahar din sange va ramane constant, fara a suferii modificari subite dupa masa.
4. Sunt o sursa buna de energie
Fulgii de ovaz pot fi consumati cu usurinta si de persoanele care fac sport pentru ca sunt sursa importanta de energie – contin carbohidrati. Tocmai de aceea sunt recomandati dimineata, alaturi de fructe. Aceasta combinatie creste aportul de carbohidrati oferind si mai multa energie.