Fructele de mare nu sunt foarte greu de gatit daca te documentezi putin inainte sa incepi sa prepari reteta. Nu trebuie decat sa fii atent la instructiuni si sa ai indemanare.
In continuare iti prezentam 10 dintre cele mai importante reguli de care sa tii cont atunci cand vrei sa faci fructe de mare:
1. Daca vrei sa faci scoici, asigura-te ca inainte sa le fierbi nu este niciuna deschisa. Acestea sunt moarte si este mai bine sa le arunci. Scoicile care au rama inchise si dupa ce ai terminat reteta indica faptul ca nu s-au gatit.
2. Carapacea de la crabi nu trebuie aruncata. Ea va da savoare retetei tale.
3. In cazul in care te-ai hotarat sa pregatesti homar, este indicat sa il cumperi viu din magazin, si sa te asiguri ca are o culoare albastra-verzuie.
4. Pentru a te asigura ca fierbe corespunzator caracatita, trebuie sa o sectionezi inainte de a o introduce in oala.
5. NU lasa crevetii pe foc mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte. In caz contrar ei vor prinde un gust usor amarui.
6. Crevetii se decojesc si sa curata inainte de a-i prepara.
7. La fel de repede trebuie gatit si calamarul, la foc mare.
8. Homarul se gateste cel mai bine la abur.
9. Carnea de crab trebuie sa devina alba sau opaca, iar cochilia rosie -semne ca preparatul este gatit.
10. Este recomandat sa prepari fructele de mare la scurt timp dupa ce le-ai cumparat. Daca nu ai timpul necesar, ar fi mai bine sa le pastrezi in congelator.