Daca te-ai hotarat sa cumperi creveti si sa iti surprinzi familia la cina, iti oferim cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a pregati creveti deliciosi.
Trucuri in bucatarie. Cum sa pregatesti creveti deliciosi
1. Tineti-i intr-o solutie cu bicarbonat de sodiu inainte de gatire
Daca vrei sa te bucuri de o textura cocanta, insa nu prea tare, este recomandat sa nu prajesti crevetii direct, ci sa ii tii inainte intr-o solutie preparata din bicarbonat de sodiu si apa. Dupa ce ai adaugat 2 lingurite de bicarbonat intr-o oala, adauga crevetii si lasa-i timp de 10-15 min. Mai apoi scoate-i si pune-i pe un servetel ca sa se usuce. Mai apoi ii poti pune la prajit.
2. Nu ii praji prea mult
Pentru ca aceste delicii de mare sa fie pregatite perfect, este bine sa ai mare grija la timpul de gatire. Nu trebuie decat sa ii tii aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin portocalii. Daca ii vei tine prea mult vor deveni cauciucati si vor avea un gust ciudat. Ar fi bine sa ai un ceas cu minutar sau un telefon langa tine ca sa cronometrezi exact timpul cat vor sta in tigaie.
3. Marineaza crevetii
Un alt truc pe care il poti utiliza pentru a savura diverse arome alaturi de creveti este sa ii marinezi, daca ai timp. Acest lucru inseamna sa pregatesti un sos in care sa ii lasi sa stea cel putin 2-3 ore inainte sa incepi sa ii gatesti. Poti sa prepari sosul din lamaie proaspata sau lime, mentam usturoi, vin sau alte ierburi proaspete, ulei de masline.