Mandarinele sunt usor de curatat, astfel ca nu vei petrece foarte mult timp sa le pregatesti pentru masa, si din fericire se regasesc cam pe tot parcursul anului in magazine. Le poti include atat in bauturi (shake-uri, sucuri naturale), cat si in retete raw.
Aceste fructe sunt sursa bogata de antioxidanti, iar in aceasta categorie amintim vitamina C. Consumate pe timpul iernii, vor spori rezistenta la frig si vor sustine sistemul imunitar. In plus, acestea contin vitamine din grupa B, potasiu, fosfor, magneziu, calciu si cupru.
Iata 3 idei de mic dejun cu mandarine:
1. Mandarine cu fulgi de ovaz
Un mic dejun reusit poate sa fie compus din fulgi de ovaz fierti cu apa sau cu lapte, in functie de preferinte, astfel incat sa faci un terci moale. Adauga peste acesta mandarine, esenta de vanilie sau rom (dupa preferinte) si o lingura de miere.
2. Mandarine simple
Nu trebuie intotdeauna ca pentru masa de dimineata sa stai sa gatesti sau sa pregatesti diferite retete. Uneori poti consuma doar fructe proaspete si vei avea o masa extrem de sanatoasa care iti a reda energia necesara pentru prima parte a zilei.
3. Mandarine in shake-uri
Shake-urile sunt bauturi minunate, atat pentru sanatatea organismului, cat si pentru un tonus mai bun. Include in reteta mai des mandarine si te vei bucura de toate beneficiile acestui fruct zemos si usor acrisor.