Esti mereu pe fuga, dar nu vrei sa ratezi cea mai importanta a zilei, asa ca ai mereu la indemana iaurturi, branzeturi si oua. Dar ce te faci in perioadele de post si care sunt alternativele sanatoase si rapide pentru micul dejun?
Ei bine, am pregatit pentru tine trei variante delicioase care te vor ajuta sa iti respecti principiile religoase fara a fi nevoita sa consumi covrigi sau foietaje.
Salata de kale, avocado si grapefruit
Ingrediente:
Sase kale tocate, fara tulpini
Un grapefruit
Un avocado
O lingura ulei de masline extra virgin
O lingurita ghimbir ras
O lingura sos de soia
Sucul de la jumatate de lamaie
O lingura sirop de agave (sau jumatate lingura de miere)
Preparare:
Incepe cu prepararea dressingului amestecand pana la omogenizare intr-un bol mic ghimbirul ras, uleiul de masline, sucul de lamaie, sosul de soia si siropul de agave. Continua cu adaugarea kalelor tocate intr-un bol mare si toarna peste ele sosul obtinut, apoi amesteca totul cu mainile timp de doua minute. Separat, curata grapefruitul, indeparteaza pielea si taie fiecare felie in doua, apoi curata avocado si taie-l in cubulete mici.
Adauga bucatele de grapefruit si avocado peste kale si amesteca bine si serveste salata proaspata alaturi de o cana de ceai negru.
Smoothie din sase ingrediente
Ingrediente:
150 mililitri ceai de menta
1 mar taiat
1 castravete mediu
2 frunze mari de salata verde
Sucul de la o lamaie
Trei felii subtiri de ghimbir proaspat decojite
Trei cuburi de gheata
Preparare:
Decojeste castravetele si marul si taiele cubulete, adauga apoi toate ingredientele enumerate intr-un blender si porneste aparatul la viteza mare timp de 60 de secunde sau pana la omogenizare. Toarna amestecul obtinut intr-un pahar mare si serveste un mic dejun energizant si plin de vitamine.
Omleta de tofu
Ingrediente:
350 grame tofu cremos
O lingura ulei de masline
O ceapa rosie tocata
4 catei de usturoi taiati felii
Un ardei iute rosu feliat
O lingurita seminte de chimen sau mustar
O lingurita turmeric
2 lingurite boia de ardei
O lingura otet de vin rosu
2 linguri sos de soia
O lingurita de cimbru proaspat tocat
Un varf cutit piper negru macinat
Preparare:
Pune la foc o tigaie care nu lipeste si lasa uleiul la incins, adauga ceapa rosie, feliile de usturoi si ardeiul iute si lasa-le pe foc pana cand ceapa incepe sa se inmoaie, iar usturoiul sa se rumeneasca putin, moment in care se adauga condimentele si amesteca continuu timp de un minut pentru a elibera aromele si a preveni gustul amarui. Competeaza compozitia cu tofu pasat in prealabil si continua sa amesteci pentru alte trei minute, apoi adauga otetul si sosul de soia si lasa totul sa fiarba 20 de minute, amestecand din cand in cand.