Daca ai incercat deja pastile pentru gat si nu ai reusit sa calmezi durerea, dar nu vrei sa apelezi la antibiotice inca, iti recomandam cateva metode de a calma durerile in gat.
Racelile usoare sau durerile in gat pot fi tratate prin diferite tratamente naturiste, insa daca simptomele nu se amelioreaza, este recomandat sa mergeti la doctor.
Iata cum poti calma durerile in gat:
1.Incearca sa bei cat mai multe lichide atunci cand simti ca te doare capul. Acestea mentin mucoasa umeda si impidica virusii sa se inmulteasca.
Bea cat mai multe ceaiuri din plante medicinale, care te vor ajuta in lupta cu raceala: musetel, ghimbir, salvie, cimbru, nalba sau lamaie. Acestea sustin imunitatea corpului si lupta impotriva virusilor si bacteriilor. De asemenea, au un rol de antiinflamator natural pentru gatul tau.
2. Contra durerii poti folosi impachetari in jurul gatului.
Pentru aceasta metoda ai nevoie de un prosop imbibat in apa fierbinte, pe care sa il asezi in jurul gatului. Peste prosop mai pune un fular sau o haina groasa, care sa pastreze caldura in zona respectiva.
3. Un alt mod prin care poti scapa de raceala si de durerile in gat este sa transpirati cat mai mult. Fa o baie fierbinte si imbraca-te gros si stai la caldura.
4. Gargara pentru calmare si curatare
Este indicat sa faceti gargara atunci cand aveti dificultati la inghitire. Iata cum se face gargara:
Gargara cu apa sarata: dizolva doua lingurite de sare in apa calduta. Apa sarata reduce continutul salin al organismului si calmeaza. Foloseste aceasta metoda de mai multe ori pe zi.
Garagara cu ceai de echinacea: acest ceai este cunoscut pentru tratarea amigdalitei si este un bun antiinflamator, antiviral, antimicrobian si inhiba multiplicarea virusurilor.
Puneti o lingurita de tinctura de echinacea intr-un pahar si faceti gargara. Repetati procesul de mai multe ori pe zi.
5. Inhalati abur
Pentru inhalatiile cu abur poti folosi plante aromate sau simple, precum menta, cimbru, levantica, musetel. Pune la fiert plantele pe care le-ai ales si acopera vasul pentru 10-15 minute. Imediat dupa, apleaca-te cu un prosop deasupra vasului pentru a inhala aburii.
Daca alegeti sa faceti inhalatii, trebuie sa le faceti seara, pentru a nu mai lua contact cu aerul rece de afara.
Amintim ca durerea in gat poate fi insotita si de urmatoarele simptome: tuse, febra, oboseala, dureri musculare, voce ragusita, grata, puroi sau congestie nazala.
Durerile in gat, chiar daca sunt usoare, nu trebuie ignorate. Incercati sa folositi metodele de mai sus pentru calmare si preventie, insa daca acestea persista, mergeti la medic.