Asa ca in continuare va prezentam o reteta simpla, dar delicioasa de legume italienesti. Pe langa faptul ca este foarte satios, acest fel de mancare colorat, cu putina sare si fara colesterol, se pregateste fara adaos de grasime.
Ingrediente:
-1 conserva rosii intregi
-1 ceapa medie, feliata
-220 g fasole verde proaspata
-220 g bame proaspete, taiate bucati sau un pachet de bame congelate de 420 g3/4 cana ardei gras maruntit
-2 lingurite suc de lamaie
-1 lingurita busuioc proaspat maruntit sau 1 lingurita busuioc uscat pisat
-1 1/2 lingurite frunze de oregano proaspat maruntite sau 1/2 oregano uscat pisat
-3 zucchini medii, taiate cubulete
-1 vanata medie, curatata si taiata cubulete
-2 lingurite parmezan
Mod de preparare:
-Scurgeti rosiile si feliati-le.
-Pastrati lichidul.
-Amestecati rosiile cu lichidul, ceapa, fasolea verde, piperul negru, sucul de lamaie si condimentele.
-Acoperiti si coaceti la 160°C timp de 15 minute.
-Adaugati dovleceii si vanata si lasati la copt inca 60-70 de minute sau pana cand legumele de fragezesc.
-Amestecati ocazional.
-imprastiati parmezan deasupra inainte de a servi.
Productie: 18 portii
Marimea portiei: 1/2 cana
Fiecare portie va ofera urmatoarele:
Calorii: 36
Grasimea totala: sub 1 g
Grasimi saturate: sub 1 g
Colesterol: sub 1 g
Sodiu: 86 mg
Pofta buna!