4 lucruri simple pe care orice parinte le poate face pentru a-si ajuta copilul dislexic

de la 18 Mar. 2016
4 lucruri simple pe care orice parinte le poate face pentru a-si ajuta copilul dislexic Ca parinte, meditator si profesor al unui copil care se lupta cu dislexia, am gasit cateva lucruri simple pe care orice parinte le poate face pentru a-si ajuta copilul. Nu are nicio importanta daca copilul tau a fost deja diagnosticat cu dislexie sau are simptome asemanatoare.
Tags: dislexieliterecifrescris de tiparscris de manacreiersport

Trebuie sa recunosc ca am descoperit aceste lucruri facand cercetari de una singura. Cand fiica mea a inceput sa aiba probleme de scriere, nu am avut pe nimeni care sa-mi spuna ce ar trebui sa fac, asa ca a trebuit sa fac cercetari pe cont propriu. Scopul meu este sa ajut si alti parinti sau profesori, ca sa stie ce ar trebui facut pentru a-i ajuta pe acesti copii. 

1. Reinvata-l sa scrie corect literele si cifrele 
Acest lucru l-am descoperit in timp ce meditam cativa elevi de clasa a 4-a care se luptau cu o forma clasica de dislexie. Acestia aveau tendinta de a scrie literele si cifrele cu susul in jos. De exemplu, in loc sa scrie litera "l" de sus in jos, ei il scriau de jos in sus. Ei scriu litera "o" de jos si in sensul invers al acelor de ceas. In mod normal, cand inveti sa scrii, inveti sa scrii litera "o" de sus si in sensul acelor de ceas.

Elevii cu dislexie au cu adevarat nevoie ca acest lucru sa fie corectat. Poti gasi cu usurinta fise de lucru pentru ca acestia sa exerseze literele si cifrele. Ca tema, tu trebuie sa te asezi langa ei si sa observi cum scriu fiecare litera si cifra in parte. Este o activitate care dureaza, insa rezultatul merita efortul depus si timpul petrecut facand aceste exercitii.  

2. Pastreaza un jurnal cu toate literele si cifrele pe care copilul tau le scrie invers
Ar fi un lucru minunat daca si profesorul de la clasa ar tine o astfel de evidenta. Profesoara fiicei mele avea un astfel de jurnal, in care isi nota literele pe care fiica mea le scria invers. Acest lucru a ajutat-o pe ea sa nu se mai grabeasca si sa copieze corect literele pana a invatat cum sa le scrie corect. Si asa am procedat si acasa. De asemenea, am avut si un tabel cu numere care s-o ajute la teme. Si cifrele sunt adesea scrise invers, asa ca nu le trece cu vederea.  

3. Invata-ti copilul sa scrie de tipar sau de mana cat mai devreme posibil
Nu as vrea insa sa pun foarte mare accent pe scrisul de tipar. Elevii care scriu de mana, nu prezinta tendinte dislexice. Si asta pentru ca literele „b” si „d” scrise de mana nu provoaca o confuzie atat de mare in randul copiiilor, din moment ce ele se scriu total diferit, spre deosebire de cele de tipar, care sunt imagini in oglinda, una pentru cealalta. Acelasi lucru se intampla si cu literele "p" si "q" care, scrise de tipar, sunt imagini in oglinda, dar scrise de mana nu. Din nou, pe internet se gasesc o multime de fise de lucru care vin in ajutorul nostru si al copiilor.  

4. Fa exercitii fizice cu copilul tau pentru a-i stimula creierul
Chiar daca nu pare, sportul ajuta. Copiii care sufera de dislexie, au o problema in a-si incrucisa partea de sus a corpului. Saritul, atingerea genunchiului cu cotul opus sau a piciorului cu mana opusa sunt cateva modalitati de a combate aceste probleme. Suna ciudat, dar chiar functioneaza. Asta ii ajuta atat pe copiii dislexici, cat si pe ceilalti elevi.

Acestea sunt doar cateva lucruri simple pe care le poti face incepand de acum pentru a-ti ajuta copilul in lupta lui cu dislexia sau cu simptome asemanatoare. Interventia timpurie este cheia. Si daca banuiesti ca fiul sau fiica ta sufera de dislexie, nu ezita sa-i faci un test la doctor.   

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:

Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant

x

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Revista GRATUITA

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori

Cele mai citite stiri

Ultimele comentarii

0

Revista GRATUITA

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016