Printre cele mai importante beneficii, se numara: protejarea sanatatii inimii, mentinerea unui echilibru hormonal, stimularea metabolismului, reducerea riscului de cancer si imbunatatirea circulatiei in organism.
Ce este sushi?
Sushi este un preparat din peste crud si orez, ca ingrediente principale.
Sushi prezinta o diversitate de combinatii in care sunt prezente fructe de mare precum: creveti, sepie sau caracatite, dar clasicul Sushi este preparat din somon si ton.
Exista si optiuni pentru vegetarieni, cum ar fi: sushi cu avocado, castravete, legume dulci japoneze si asa mai departe.
Valori nutritionale
Fiind o combinatie de multe ingrediente, profilul nutritional este divers.
Orezul Sushi este o sursa excelenta de carbohidrati. Fructele de mare contin acizi grasi Omega-3 si seleniu in cantitati mari. Diferitele tipuri de peste au in compozitie minerale si vitamine.
Fructele si legumele folosite in sushi, de asemenea, ofera numeroase beneficii pentru sanatate.
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
Protejeaza sanatatea inimii
Sushi este o sursa excelenta de Omega-3, ceea ce inseamna ca ajuta la protejarea sanatatii inimii.
Colesterolul HDL sprijina echilibrarea si eliminarea colesterolului LDL din organism.
Nivelurile echilibrate ale colesterolului impiedica infundarea arterelor si aparitia multor probleme de sanatate, cum ar fi: atacurile de inima, accidentele vasculare cerebrale sau ateroscleroza.
Cele mai bune tipuri de peste pentru sushi sunt: heringul, pastravul, tonul si somonul.
Imbunatateste circulatia
Pestele si sosul de soia din sushi sunt bogate in fier.
Fierul sprijina o buna circulatie a sangelui.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Top 7 surse de proteine
Sursa foto: pexels.com