Valori nutritionale
Potrivit USDA Nutrition Data, nucile reprezinta o sursa bogata de vitamine, cum ar fi: vitamina C, vitaminele B (vitamina B6, tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic si acid folic), vitamina E, precum si minerale, cum ar fi: calciu, magneziu, potasiu, sodiu si zinc.
Nucile contin, de asemenea, acizi grasi Omega-3.
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
1) Imbunatateste sanatatea inimii
Nucile sunt bogate in acizi grasi Omega-3, care contribuie la imbunatatirea sanatatii inimii.
2) Intareste oasele
Acizii grasi esentiali asigura sanatatea osoasa a corpului.
Acestea cresc absorbtia si depunerea de calciu, reducand in acelasi timp excretia urinara a calciului.
3) Protejeaza sanatatea creierului
Nucile contin acizi grasi Omega-3, care contribuie la imbunatatirea memoriei si a focalizarii.
Acizii grasi Omega-3 impreuna cu iod si seleniu asigura functionarea optima a creierului.
Acestea sunt, de asemenea, cunoscute pentru tratarea tulburarilor cognitive, precum: dementa si epilepsia.
4) Amelioreaza metabolismul
Nucile furnizeaza organismului minerale, cum ar fi: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu.
Aceste minerale contribuie la activitatile metabolice, cum ar fi: imbunatatirea digestiei.
5) Controleaza diabetul
Nucile contin o cantitate mare de grasimi polinesaturate si mononesaturate.
Cercetatorii sustin ca aportul de nuci este invers proportional cu riscul de aparitie a diabetului de tip II.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Sucul de banane si beneficiile sale pentru sanatatea organismului
Sursa foto: pexels.com