Ceapa verde nu ofera doar un gust placut mancarii, ea contine si nutrienti de care are nevoie organismul nostru pentru a functiona in parametrii normali.
De ce este recomandat sa consumi ceapa verde primavara?
1. Contine antioxidanti
Ceapa verde este o sursa importanta de antioxidanti care reusesc sa lupte impotriva radicalilor liberi, insa au efecte pozitive si asupra riscului aparitiei cancerului sau bolilor de inima.
2. Este bogata in vitamina K
Aceasta leguma merita consumata mai des pentru ca sustine sanatatea oaselor, mai ales datorita faptului ca are in compozitia sa o cantitate ridicata de vitamina K.
3. Contine si vitamina C
O alta vitamina importanta care se regaseste in ceapa verde este vitamina C. Aceasta ajuta la producerea colagenului si astfel mentine sanatatea pielii timp indelungat.
4. Mentine sanatatea tractului digestiv
Ceapa verde este bogata in fibre, lucru care contribuie la sanatatea tractului digestiv. In plus, veti observa ca veti avea o digestie mai buna dupa ce o consumati.
5. Scade colesterolul rau
Faptul ca ceapa verde are fibre contribuie in mod esential si la scaderea colesterolului rau. Acest lucru este imbucurator, in special pentru persoanele care se confrunta cu boli de inima.