Pestele este un produs putin mai dificil de pregatit, insa daca tineti cont de urmatoarele sfaturi, cu siguranta familia dumneavoastra va fi incantata de preparat.
5 sfaturi de baza atunci cand gatiti peste
1. Alegeti un peste proaspat
Prima regula pentru ca atunci cand gatiti peste sa iasa bun preparatul este sa alegeti un peste proaspat. Pestele trebuie sa aiba o culoare rozalie, sa straluceasca. Un alt test pe care il puteti face este sa apesi pe carnea pestelui, care odata ‘strivita’ trebuie sa isi revina daca acesta este proaspat.
2. Curatati bine pestele
Un alt lucru de care trebuie neaparat sa tineti cont atunci cand vreti sa mancati peste este sa il curatati corespunzator. Scoateti intestinele si puteti taia capul sau coada desi nu este obligatoriu. Mai apoi asigurati-va ca ati spalat corespunzator pestele.
3. Asociati metoda de gatire cu tipul pestelui
Multa lume alege sa manance peste prajit sau la cuptor, insa nu toate tipurile de peste se pot prepara in mod delicios in acest fel. Asa ca inainte de a cumpara peste este bine sa va ganditi cam cum ati dori sa il mancati si cu ce legume vreti sa il asociati.
4. Alegeti condimentele potrivite
Un alt aspect de care sa tineti cont cand faceti peste este sa utilizati condimentele potrivite. Cele recomandate pentru peste sunt ceapa verde, piperul, busuiocul, tarhonul, rozmarinul.
5. Nu coaceti prea mult pestele
Una dintre cele mai frecvente greseli atunci cand ne referim la prepararea pestelui este faptul sa oamenii lasa prea mult pestele pe tigaie sau in cuptor. Acest lucru ii va lua din fragezeaza si va avea un gust fad.