Ce este vitamina E?
Vitamina E este o vitamina liposolubila, pe care organismul o depoziteaza doar pentru o perioada scurta de timp.
Mai mult decat atat, este un antioxidant puternic, ce intareste sistemul imunitar.
Un deficit de vitamina E constituie o afectiune foarte rara, iar principalele simptome includ: pierderea coordonarii musculare, afectarea vederii si dificultati in vorbire. Daca crezi ca prezinti o deficienta de vitamina E, nu ezita sa consulti medicul specialist!
Iata care sunt cele mai bune alimente care contin vitamina E!
1. Migdale
Migdalele sunt bogate in vitamina E, calciu, fosfor, fier si magneziu. De asemenea, ele contin zinc, seleniu, cupru si niacina.
30 de grame de migdale = 7,3 mg de vitamina E (27% din doza zilnica recomandata)
2. Spanac
Spanacul este un “superaliment” deoarece contine o cantitate semnificativa de nutrienti, avand totodata putine calorii.
Printre principalele beneficii pe care le ofera organismului, se numara - protejarea sanatatii pielii, a parului si a oaselor.
1 manunchi de spanac = 6,9 mg de vitamina E (26% din doza zilnica recomandata)
3. Cartofi dulci
Cartofii dulci reprezinta o alegere mult mai sanatoasa decat cartofii galbeni sau rosii traditionali cu care probabil te-ai obisnuit.
1 portie de cartofi dulci = 4,2 mg de vitamina E (15% din doza zilnica recomandata)
4. Avocado
Avocado este un fruct unic. In timp ce majoritatea fructelor au in compozitie, in principal, carbohidrati, avocado este bogat in grasimi sanatoase.
1 avocado = 2,7 mg de vitamina E (10% din doza zilnica recomandata)
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Cele mai bune alimente care reduc tensiunea arteriala
Sursa foto: pexels.com