Vitamina C este folosita de organism in mai multe feluri si anume: reuseste sa utilizeze fierul pe care il luam din sange si produce colagen ( tesut primordial care ajuta la vindecarea ranilor).
Portocalele sunt surse de vitamina C foarte populare, insa acest tip de vitamina este regasita in cantitati mari si in alte fructe si legume.
Iata o lista de alimente care contribuie cu succes la nivelul de vitamina C din organism:
1. Ardeiul rosu
2. Kiwi
3. Capsunile
4. Broccoli
5. Rosii
6. Cartofii
7. Conopida
8. Papaya
9. Varza de Bruxelles
10.Sucul de grefe
11. Mango
12. Spanacul
13. Lamaia
Beneficii:
-reduce riscul de boli cronice;
-controleaza presiunea sangelui;
-reduce riscul bolilor de inima;
-reduce nivelul de acid uric din sange;
-previne atacurile de guta;
-creste imunitatea;
-protejeaza memoria;
-sustine bataile normale ale inimii;
-previne deficienta de fier.
Beneficii ale vitaminei C, nedemonstrate medical:
-previne raceala si gripa;
-reduce riscul de cancer;
-protejeaza ochii de diverse afectiuni;
-poate trata toxicitatea cu plumb.
Vitamina C, chiar daca nu reuseste sa previna cancerul sau alte afectiuni, este, cu siguranta, esentiala in organismul nostru si trebuie sa consumam mai multe fructe si legume care contin aceasta vitamina.