Cum sa iti invingi teama de zbor in 5 pasi simpli

de la 09 Mai. 2017
Cum sa iti invingi teama de zbor in 5 pasi simpli Daca nu reusesti sa o tii sub control, frica de zbor te poate pune pe tine, dar si pe cei din jur, in situatii dificile.
Tags: zboravionvacantecalatoriirelaxareanxietate

De cate ori nu ti-ai spus ca de data asta vei face in asa fel incat nu te vei mai teme de zbor? Iti doresti atat de mult sa vizitezi cele mai indepartate colturi ale lumii, insa iti este teama de zborul cu avionul atat de tare, incat ti se pare imposibil sa reusesti sa treci peste acest lucru.

Si mai dificil ti se pare atunci cand nu destinatia in sine te determina sa calatoresti, ci jobul pe care il ai. De cate ori nu te-ai gandit in timpul zborului ca o aterizare sigura dupa o serie de turbulente mai mult sau mai putin periculoase, te va face sa apreciezi mai mult viata?

Atunci cand urci intr-un avion, iti incredintezi viata in mainile tehnologiei moderne, a pilotilor si a insotitorilor de zbor, iar acest lucru ii streseaza peste masura pe unii dintre noi. Starea de voma, durerile de cap, ameteala si chiar lesinul se numara printre simptomele pe care le experimenteaza cei cu frica de zbor. Cu toate acestea, in prezent, exista o posibilitate la 1 milion sa mori intr-un accident aviatic.

Asadar, invata sa te relaxezi si sa te bucuri de zbor, pentru ca experienta poate fi una extrem de placuta. Iata cum poti face mai usor acest lucru:

Informeaza-te despre siguranta avioanelor

Aeronavele sunt construite de asa natura, incat chiar si in cazul opririi unui motor, situatia poate fi sub control. Vei spune ca nu conteaza cat de sigure sunt, te poti afla in momentul nepotrivit la locul nepotrivit, fiind suficienta o singura experienta nefericita.

Totusi, este bine sa te informezi si sa nu iti lasi mintea sa produca tot felul de scenarii care te vor face sa crezi cu adevarat lucruri nerealiste. Informatia ajuta. Atunci cand recunosti o aeronava sigura sau semnele unui zbor linistit, te simti mai confortabil si poti sa petreci intr-o maniera relaxata orele de zbor.

Evita starile anxioase

De obicei atunci cand suntem speriati, ne gandim la tot felul de lucruri, precum: viteza cu care se deplaseaza avionul, curbele pe care le ia pentru intrarea pe culoar, la acestea adaugandu-se senzatiile resimtite de propria persoana: urechi infundate, durere de cap, stare de voma.

Reiese asadar un cocktail numai bun pentru instalarea starii anxioase. Cand treci prin astfel de momente, este important sa incerci sa dormi, ori sa inchizi ochii si sa te concentrezi pe respiratie. In acest fel vei reusi sa te calmezi putin.

Nu te teme de turbulente

Turbulentele au loc atunci cand un avion trece printr-o zona cu presiune redusa si apoi printr-o zona cu presiune ridicata. De putine ori se intampla ca acestea sa se soldeze cu raniti, iar atunci cand se intampla este din cauza faptului ca pasagerii nu poarta centura de siguranta sau se afla in picioare, la culoar.

Incearca sa te odihnesti

Nimic nu se compara cu somnul la altitudine. In momentul in care avionul strapunge norii, iar soarele inunda albastrul cerului, este un moment numai bun pentru un pui de somn prelung. Incearca sa te destresezi.

Usile nu se vor deschide in timpul zborului, la fel ca si geamurile, astfel ca nu ai de ce sa te temi. Lasa-te purtat de starea de somnolenta si foloseste muzica daca crezi ca te relaxeaza mai mult. Cand te vei trezi vei avea o stare de bine generala, descoperind ca atmosfera este la fel de linistita ca si in momentul in care ai adormit.

Renunta macar putin la nevoia de control

Accepta faptul ca nu poti controla intotdeauna lucrurile. Controlorii de zbor si pilotii stiu mai bine decat tine ce fac, astfel ca trebuie sa ai incredere in capacitatea lor si a aeronavei. Respira incet si gandeste-te la lucruri frumoase. Nu lasa vulnerabilitatea sa iti fie inamic si ia lucrurile asa cum sunt.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016