Cum sa tratezi anemia prin metode naturale?
Carnea rosie si carnea de pasare sunt alimente care trebuie consumate de persoanele care sunt predispuse la anemie. Mielul si carnea de vanat sunt cele mai bune surse de fier. Ideal este sa le combini si sa le asortezi cu legume.
Ficatul se numara printre cele mai bune alimente recomandate in anemie, fiind foarte bogat in fier, acid folic, vitaminele A, B si cupru.
Fructele de mare (scoici, creveti, stridii) si pestele ofera o mare cantitate de fier. Poti include in dieta mai des sardine conservate in ulei, ton proaspat sau la conserva, biban si somon proaspat.
Legumele frunzoase, verdeturile, spanacul, broccoli, conopida, varza de bruxelles sunt alimente care contin vitamina C si fier din abundenta.
Nuci si seminte- multe dintre acestea sunt surse excelente de fier potrivite in regimul pentru anemie. Acestea sunt bune daca le mananci ca atare, in salate, milk-shake-uri sau in iaurturi. Poti alege sa consumi fistic, caju, seminte de canepa, seminte de floarea soarelui si muguri de pin.