Spanacul mai contine si cantitati importante de fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre.
Toate aceste calitati fac ca spanacul sa aiba proprietati dovedite benefice asupra sanatatii si de aceea medicii nutritionisti ne recomanda sa il includem mai des in alimentatia zilnica.
Sarac in calorii, spanacul intareste sistemul imunitar si mentine sanatatea inimii .
Spanacul. 5 beneficii pentru organism
1. Util in curele de slabire
Spanacul este sarac in calorii, lucru care il face ideal de consumat pentru persoanele care vor sa dea jos din kilogramele acumulate in plus. De asemenea, asigura nutrientii necesari si iti va tine de foame.
2. Protejeaza ochii
Luteina prezenta in spanac are rolul de a proteja ochii. Spanacul poate preveni aparitia cataractei, dar si degenerescenta maculara care apare odata cu inaintarea in vârsta.
3. Util pentru functia creierului si a sistemului nervos
Abundenta de vitamina k din spanac contribuie foarte mult la formarea unui sistem nervos sanatos si sustine functia cerebrala.
4. Scade hipertensiunea arteriala
Datorita continutului ridicat de potasiu, spanacul este recomandat persoanelor cu hipertensiune arteriala pentru a reduce efectele sodiului in organism.
5. Scade riscul de anemie
Persoanele care sufera de carenta de fier pot rezolva aceasta problema daca consuma din abundenta spanac. Aceasta planta este o sursa bogata de fier care poate preveni sau trata aparitia anemiei.