Si asta deoarece consideri ca sforaitul este o manifestare cat se poate de inofensiva, ba chiar un semn al unui somn profund, odihnitor si sanatos.
Adevarul este insa ca ar trebui sa te ingrijorezi. Sforaitul constituie de fapt un semnal de alarma foarte-foarte serios care, neluat in seama, poate duce chiar la infarct sau atac cerebral. Da, sforaitul, asa cum vei vedea in continuare, indica pur si simplu iminenta unui pericol major pentru sanatate!
Sforaitul indica probleme respiratorii.
Concret, sforaitul se produce atunci cand fluxul de aer care traverseaza caile respiratorii (nas, gura) este obstructionat fizic si ingustat din diverse motive (raceala, alergii, probleme cu sinusurile, relaxarea muschilor gatului etc.).
Important! Sforaitul este favorizat de dormitul pe spate sau de o pozitie incomoda a gatului. Elimina acesti factori folosind Perna Anti-Sforait, o perna realizata din spuma de memorie de ultima generatie, cu o forma creata pe baza studiilor clinice si care asigura un maximum de confort.
5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sforait
1. Sforaitul este o afectiune care poate afecta practic pe oricine, dar care este mai des intalnita in cazul barbatilor supraponderali;
2. Sforaitul apare atunci cand caile respiratorii sunt ingustate din diverse motive: mucozitati, infectii ale sinusurilor, deviatie de sept, polipi, amigdale marite, grasime, uvula (omusor) supradimensionata, o relaxare prea mare a muschilor gatului in timpul somnului (fenomen care se accentueaza odata cu varsta);
3. Cel mai grav risc asociat cu sforaitul este apneea - intreruperea temporara a respiratiei. Persoanele care sufera de apnee in somn se opresc din respirat in mod repetat in timpul somnului, pentru intervale cuprinse intre cateva secunde si chiar o jumatate de minut.
Citeste aici continuarea »
Un somn bun, de minimum 7-8 ore pe noapte, iti intareste sistemul imunitar, iti reface rezervele de energie si iti stimuleaza organismul sa produca hormoni benefici, cu numeroase efecte pozitive:
- te bucuri de o memorie mai buna;
- esti mai creativ;
- reduci riscul de a face o depresie sau de a te imbolnavi de Alzheimer;
- iti mentii greutatea in limitele optime;
- ai un ten curat, proaspat si luminos.
E bine sa comanzi Perna Anti-Sforait chiar daca ACUM nu ai pe nimeni in familie care sa sforaie!
Intr-adevar, poate ca acum nici tu, nici partenerul de viata nu sforaiti.
Dar toate studiile medicale arata fara niciun dubiu ca odata cu inaintarea in varsta incidenta sforaitului creste.
La varsta de 30-35 ani, circa 20% din barbati si 5% din femei sforaie in mod regulat, iar la 60 ani procentul creste la circa 60% din barbati si 40% din femei. Asadar, e foarte probabil sa te confrunti si tu cu aceasta problema, mai devreme sau mai tarziu.
Nu astepta sa incepi sa experimentezi nopti albe alaturi de un “sforaitor”!
Achizitioneaza Perna Anti-Sforait, pentru un somn linistit si odihnitor »