De ce nu ar trebui sa ignori semnele de oboseala

de la 21 Mar. 2019
De ce nu ar trebui sa ignori semnele de oboseala Oboseala este semn de suferinta a organismului, motiv pentru care trebuie sa o iei in calcul atunci cand nu dispare cu odihna si alimentatie adecvata.

Sa fii adult nu e deloc usor, sunt multe lucruri de facut intr-un timp scurt. Asumarea responsabilitatii zi de zi devine astfel o provocare, mai ales in conditiile in care oboseala isi face simtita prezenta. Mersul la lucru, activitatile de acasa pe care trebuie sa le faci, ingrijirea copiilor daca acestia exista, toate acestea obosesc peste masura la un moment dat.

Oboseala cronica se instaleaza in timp si apare dupa o perioada lunga in care nu ai acordat importanta semnalelor pe care le-ai primit: stare de somnolenta, capacitate de concentrare scazuta, paloare, etc. Este important sa recunosti aceste semnale si sa tii cont de ele daca vrei sa eviti bolile pe care oboseala le poate genera.

Ignorata, aceasta poate cauza probleme ale sistemului cardiovascular, diabet sau probleme metabolice, precum si depresie. Atacurile de panica, durerile de cap severe, durerile de muschi, pierderea parului, urina colorata in galben, sforait.

Care sunt problemele care stau in spatele oboselii?

Pentru a te asigura ca oboseala ta este cauzata doar de un stil de viata solicitant si nu de alte probleme de natura medicala, este important sa elimini variantele precum:

Anemia

Anemia este o conditie care afecteaza volumul de sange distribuit catre creier, functionarea inimii dar si a tesuturilor. Femeile sunt mai predispose la a se simti obosite si slabite din cauza pierderii de sange din timpul menstruatiei, sau mai tarziu din cauza sarcinii si stadiilor de alaptare.

Anemia nu este o boala, ,ci un semn al unor probleme lasate nerezolvate care au nevoie de diagnoza si vindecare. Poate fi cauzata de lipsa fierului sau a vitamilelor ori poate fi vorba despre slaba functionare a rinichilor, despre artrita sau chiar cancer.

Starea de oboseala este o permanenta in cazul persoanelor anemic, alaturi de alte semne precum durerea in piept, problele de respiratie, insomnia si durerile de cap.

Diabetul

Multe persoane cu diabet resimt o stare de oboseala accentuata din cand in cand. Din cauza nivelului de zahar din sange foarte crescut, celulele nu primesc suficient oxygen sau nutrient astfel incat sa functioneze adecvat.

Pe de alta parte, o glicemie scazuta poate cauza oboseala si alte simptome similare. Respectarea tratamentului, a orelor de masa, dar si adoptarea unui stil de viata activ, ii poate tine pe diabetic departe de starea de oboseala.

Insomnia, apneea, sindromul picioarelor nelinistite

Starea de oboseala este ceva cu care ne obisnuim si confruntam cu totii. Somnul este esential in procesul de refacere a organismului, insa daca acesta nu este suficient de odihnitor, in ciuda faptului ca te culci devreme, nu vei reusi sa recuperezi si sa te refaci pe masura. 

Apneea, insomnia, sindromul picioarelor nelinistite, toate acestea iti pot afecta negative somnul si pot conduce catre o stare de oboseala tot mai mare. Apeleaza la ajutorul unui specialist si incearca sa elimini aceste probleme.

Probleme cu tiroida

Starea de oboseala este un semn de dezechilibru hormonal. Atunci cand hormonii tiroidieni sunt in dezechilibru, se prea poate sa obosesti rapid. Glanda tiroida este responsabila pentru controlarea activitatii metabolice. Atunci cand produce excesiv hormone (boala ce se cheama hipertiroidism), aceasta accelereaza metabolismul.

In caz contrar (hipotidoidism), metabolismul este incetinit. Hipertiroidismul cauzeaza oboseala, crampe musculare, pierdere in greutate si transpiratie excesiva. De asemenea, un ciclu menstrual neregulat, in cazul femeilor.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.61 din 5 - 14 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016