Cercetatorii le-au studiat indelung si au descoperit ca printre cele mai bune condimente care au efecte si impotriva anumitor afectiuni se numara: usturoiul, rozmarinul, oregano, cuisoarele, turmericul, ghimbirul si piperul negru.
5 ierburi aromatice si condimente bune pentru sanatate
1. Usturoiul
Din fericire usturoiul chiar este extrem de folosit, cel putin in bucataria romaneasca, si acesta poate avea efecte imbucuratoare asupra aterosclerozei. De asemenea, s-a observat ca poate reduce cu pana la 40% aparitia problemelor cardiace.
2. Oregano
Oregano sustine sanatatea sistemului imunitar si are si proprietati antifungice, antibacteriene si anticanceroase. In plus, reduce infectiile virale si sprijina capacitatea de regenerare a ficatului.
3. Cuisoarele
Cuisoarele sunt sursa importanta de eugenol, compus care este eficient im combaterea toxinelor din mediu. Acesta are rol important si in reducerea inflamatiilor. Cuisoarele se regasesc chiar si in foarte multe produse care trateaza durerile de gat sau in solutiile de apa de gura.
4. Turmericul
Acest condiment incredibil are proprietati care il fac eficient in imbunatatirea memoriei. Reuseste si sa reduca riscul de dementa si este util chiar si persoanelor diagnosticate cu diabet.
5. Ghimbirul
Ghimbirul este un remediu la care puteti apela fara griji cand ca vonfruntati cu problemele stomacale, diaree sau greata. Contine si compusi antioxidanti cu puternice proprietati antiinflamatorii. Pe langa faptul ca reuseste sa reduca durerea musculara dupa ce ati facut activitati fizice, poate sa imbunatateasca si mobilitatea la persoanele cu artrita reumatoida.