Alte studii sustin cu tarie ca usturoiul nu aduce beneficii inimii si ca descoperirile pozitive provin din studii clinice prost executate (majoritatea acestor indoieli isi au originea in studii efectuate pe suplimente cu usturoi si nu catei de usturoi proaspeti.)
Cercetatorii au descoperit ca usturoiul are calitati similare celor ale vitaminelor antioxidante.
Usturoiul contine vitamine A, vitamine C si seleniu, care sunt enzime antioxidante care ajuta in lupta impotriva bolilor cauzate de radicali liberi. Radicalii liberi sunt de fapt produse secundare ale functiilor metabolice normale ale corpului nostru.
Din pacate, acesti compusi interfereaza cu abilitatea anumitor celule de a functiona normal. Ei ataca si slabesc celulele si tesuturile si contribuie la boli, iar antioxidantii ne ajuta sa ii oprim.
Proprietatea antioxidanta a usturoiului ar putea duce la o serie de beneficii pentru sanatate:
-imbunatatirea circulatiei
-reducerea tensiunii arteriale
-reducerea colesterolului si trigliceridelor
-imbunatatirea flexibilitatii aortei, care pompeaza sange de la inima catre corp
- reducerea trombocitelor lipicioase (si deci reducerea riscului formarii cheagurilor de sange)
Beneficiile pentru sanatate pe care pare a le oferi usturoiul se leaga de o substanta numita alicina, care contine sulf. Aceasta se activeaza dupa ce usturoiul este zdrobit. Daca nu va deranjeaza mirosul, puteti manca doi catei de usturoi pe zi pentru a va bucura de beneficii. Dar este mai des intalnit usturoiul in stare proaspata sau putin gatit in mancaruri. Dar nu il fierbeti/prajiti prea mult! Acest lucru va distruge alicina benefica.
In general, cei carora le place usturoiul il pot consuma in fiecare zi. Este in regula sa mancati cat doriti atata timp cat nu va da dureri de stomac, acesta fiind cel mai mare obstacol. De asemenea, puteti lua suplimente cu usturoi; cu toate acestea, s-ar putea ca beneficiile sa nu fie la fel de maro.
Citeste si BENEFICIILE PENTRU SANATATE ALE CELOR MAI CUNOSCUTE CONDIMENTE