Cacaoa reprezinta materia prima in fabricarea ciocolatei si contine o cantitate foarte mare de antioxidanti naturali, acuzi grasi esentiali, proteine, magneziu, calciu, caroten, tiamina si sulf.
Consumul de cacao prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii si este bogata in minerale precum calciu, magneziu, zinc, fosfor, fier si vitaminele din complexul B.
4 benficii ale consumului de cacao:
1. Ajuta sistemul imunitar
Boabele de cacao au proprietati antiinflamatorii si antioxidante, lucru care le face perfecte pentru un sistem imunitar puternic.
2. Poate imbunatati sanatatea inimii
In urma studiilor de specialitate s-a demonstrat ca acest produs reduce numerosi factori de risc pentru bolile de inima. De asemenea, cacaoa contine flavonoide, compusi care pot scadea tensiunea arteriala si in acelasi timp mentin la nivel normal colesterolul.
3. Previne cancerul
Antioxidantii puternici concentrati din boabele de cacao au propritati anticancerigene. Ei ajuta la reducerea inflamatiei si previn raspandirea celulelor canceroase.
4. Combate depresia
Ca sa scapi de tristete sau de o stare mai proasta, cateva cubulete de ciocolata sau chiar o cana cu cacao te pot ajuta. Substantele active din boabele de cacao stimuleaza eliberarea endorfinei si a serotoninei, numite hormonul fericirii.