Produsul este usor de gasit la magazinele de tip plafar si poate fi o alternativa eficienta pentru persoanele care nu au voie sa consume cafea obisnuita.
Cicoarea este folosita inca din cele mai vechi timpuri, in special pentru bolile pulmonare, tuberculoza sau in cazul persoanelor ranite. Desi nu multa lume stie aceste detalii, cafeaua de cicoare are un gust destul de asemanator cu cea obisnuita, insa contine mult mai multe beneficii pentru organism.
4 beneficii ale cafelutei de cicoare
1. Combate tensiunea arteriala
Cafeluta de cicoare poate fi consumata fara probleme de persoanele care sufera de tensiune, deoarece va tine tensiunea la nivel normal, la fel si ritmul cardiac.
2. Combate diabetul
Extractul din radacina de cicoare poate intarzia sau preveni diabetul zaharat. Cicoarea este antihiperglicemianta si antidislipidemianta .
3. Previne constipatia
Ciocoarea reuseste sa aiba efect pozitiv si pentru persoanele care au probleme cu digestia pentru ca stimuleaza si regleaza tranzitul si are efecte laxative.
4. Reduce inflamatiile si previne cheagurile de sange
Cicoarea contine acid cafeic care are proprietati antiinflamatoare - benefice persoanelor care sunt mai predispuse sa faca cheaguri de sange.