Turmericul este o planta medicinala importanta, studiata intens de medicii din intreaga lume. Are efect terapeutic benefic in cazul multor boli si afectiuni.
Pulberea de turmeric. Beneficii
Ceaiul de turmeric are proprietati extraordinare asupra organismului nostru. El functioneaza ca un detoxifiant foarte bun al ficatului si un puternic antiinflamator.
Este extrem de eficient si in curatarea sistemului limfatic, in tratarea migrenelor, la raceli si imbunatateste sistemul digestiv. In plus, este recomandat in tratamentul artritei.
Turmericul imbunatateste memoria in cazul adultilor cu dementa. Proprietatile antioxidante ale turmericului au determinat reducerea inflamatiei de la nivelul creierului si incetinirea declinului functiilor neurocognitive.
S-ar putea ca substanta activa din turmeric sa contribuie si la prevenirea dezvoltarii bolii Alzheimer.
Turmericul combate depresia si poate fi aproape la fel de eficient precum antidepresivele.
Turmericul poate perturba dezvoltarea cancerului pentru ca reuseste sa determine moartea celulelor canceroase si reduce astfel transformarea in tumori a noilor vase sangvine.
Turmericul are foarte multe proprietati, printre care si diminuarea riscului de aparitie a bolilor coronariene.
Datorita capacitatii de a reduce inflamatia si oxidarea, turmericul poate ajuta la protejarea organismului impotriva afectiunilor inimii. Substanta activa din turmeric poate sa reduca nivelul colesterolului rau.
Turmericul poate fi folosit ca supliment alimentar sub forma de capsule, pudra sau sub forma de condiment. El poate fi adaugat in alimentatie astfel: in lapte, supe, omleta, orez, smoothie -uri, etc.