Condimentele, pe langa faptul ca dau gust deosebit mancarii, sunt foarte sanatoase si te pot vindeca de anumite probleme de sanatate. Au fost folosite ca remediu inca din cele mai vechi timpuri.
Iata cateva condimente pe care trebuie sa le folosesti mai des in mancare:
1. Scortisoara
Scortisoara poate fi folosita atat in prajituri, cat si in shake-uri, milkshake-uri sau chiar in ceaiuri si cafea. Are un gust deosebit si te poate scapa de candidoza, mentine glicemia in limite normale, combate cancerul de colon si stimuleaza functiile sistemului nervos central.
2. Cuisoarele
Pentru a aroma vinul fiert, pentru a da gust anumitor retete sarate si in special celor dulci, se pot folosi cuisoarele. Sunt extrem de aromate si iti incanta papilele gustative. In trecut erau insa folosite mai mult in medicina decat in bucatarie. Contin proprietati antioxidante si antiinflamatoare si de aceea pot fi consumate atunci cand aveti o durere la dinti - reusesc sa va amorteasca usor gura.
3. Chimenul
Folosit pentru a da gust anumitor feluri de paine sau de covrigei, chimenul poate fi utilizat si pentru a echilibra gustul anumitor preparate mai grele, precum friptura, pastele, branza, etc. Chimenul este o exceptionala sursa de fier, sustine sanatatea digestiei si protejeaza impotriva multor tipuri de cancer.
4. Turmericul
Turmericul ofera un gust minunat cand este combinat cu peste, legume si orez, sau supe si sosuri. De asemenea, mai poate fi utilizat pentru a aroma legumele conservate.Turmericul este unul dintre ingredientele de baza ale mult apreciatului curry. Previne cancerul, inhiba cresterea si metastazarea celulelor neoplazice