Cand mananaci doua oua pe zi…
1. … incepi sa slabesti.
Daca urmezi o dieta de slabit, atunci ouale nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau. Consuma doua la micul dejun si te vei ridica satula si energica de la masa. In plus, senzatia de foame nu te va vizita prea curand, asa ca riscul de a consuma alimente de tip junk food va fi in scadere.
Iata si alte alimente pe care le poti consuma fara sa te ingrasi!>>>
2. … stimulezi absorbtia calciului in organism.
Cantitatea de vitamina D prezenta in compozitia oualor fierte nu este deloc de neglijat. Aceasta substanta favorizeaza absorbtia calciului in corp, ceea ce ajuta la intarirea sistemului osos si a dintilor.
3. … ti se imbunatateste memoria.
Fosfolipidele sunt componente importante ale lipidelor din membranele celulare. Consumul a doua oua pe zi te ajuta sa beneficiezi de aceste substante in organism, care stimuleaza functiile creierului.
Vezi si lista alimentelor care imbunatatesc functionarea creierului!
4. … procesul de imbatranire este incetinit.
Conform unui studiu realizat in Olanda, aproximativ 87% dintre femei cu varste cuprinse intre 35 si 40 de ani reusesc sa previna aparitia ridurilor si a iritatiilor pielii daca consuma doua oua pe zi. Si reprezentantii sexului opus au reusit astfel sa intarzie aparitia ridurilor din jurul ochilor.
5. … sanatatea ochilor este protejata.
Ouale sunt o sursa importanta de luteina, o substanta necesara pentru a avea o vedere clara si buna. Lipsa acesteia in organism nu provoaca doar slabirea vederii cu timpul, ci si alte probleme de sanatate.
6. … pielea si parul devin mai frumoase.
Consumul a doua oua pe zi iti asigura par puternic si stralucitor si piele fina, fara iritatii. Acest fapt se datoreaza vitaminei B 12 aflata in compozitia acestor alimente. Totodata, fosfolipidele favorizeaza eliminarea toxinelor din ficat.
7. … este prevenita formarea celulelor canceroase.
Colina nu este o substanta esentiala doar pentru dezvoltarea creierului si stimularea memoriei, ci este importanta in organism si pentru ca poate reduce riscul de formare a cancerului. Un studiu a scos la iveala faptul ca femeile care au consumat doua oua pe zi au redus cu 15% riscul de a dezvolta o tumoare la san.
8. … scade riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
Ouale tin sub control productia colesterolului rau, cunoscut in termeni medicali sub denumirea de LDL, in organism. Aceste alimente contin acizi grasi Omega 3, care scad riscul bolilor cardiovasculare prin reducerea nivelului trigliceridelor.
Ouale sunt produse cu valori nutritionale extrem de importante pentru organism, astfel ca nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta. Totusi, daca medicul nu iti recomanda sa consumi doua pe zi, mananca mai mult albusuri cu condimente si ierburi aromate.
Foto: pixabay.com