In continuare prezentam 5 tipuri de antioxidanti si alimentele care ii contin. In acest fel veti putea sa ii integrati mai usor in meniul dumneavoastra.
1. Coenzima Q10
Este prezenta in carnea de vita, uleiul de soia, peste (macrou) sau nuci. Se gaseste de asemenea si in organe precum inima, ficatul si rinichii, dar pentru ca aceste
alimente au un nivel extrem de ridicat de colesterol si grasimi saturate, este indicata limitarea consumarii lor.
2. Vitamina A
Produse lactate; legume portocalii cum ar fi morcovul, cartoful dulce, mango si pepenele galben; legume verzi precum spanacul, broccoli, varza kale, verdeturile Collard (Brassica oleracea) si frunzele de papadie; fructe galbene ca piersicile, caisele sau papaya; ulei din ficat de peste. Toate aceste surse sunt foarte bogate in vitamina A.
3. Vitamina C
Se gaseste in citrice: portocale, grapefruit, lamai si in multe alte fructe sau legume, in special in capsuni, cartofi, rosii, ardei si chili, conopida si varza.
4. Vitamina E
Surse bogate in aceasta vitamina sunt: migdalele, avocado, orezul brun, nucile, uleiul de germeni de grau, graul integral, legumele cu frunze verzi, taratele de orez,
porumbul, boabele de soia, si diferite uleiuri vegetale, inclusiv uleiul de floarea soarelui si uleiu de sofran.
5. Selenium
Ouale, carnea de pui, usturoiul, ceapa, fructele de mare, graul integral, germenii de grau, nucile, ovazul, orzul, orezul brun, guliile, sucul de portocale, broccoli, varza, si telina, toate acestea sunt alimente ce contin seleniu.
(De retinut ca nivelul de seleniu din plante depinde de tipul de sol din care provin)
Citeste si 10 LUCRURI MAI PUTIN CUNOSCUTE DESPRE SOFRAN