Asa cum spuneam, morcovul este un aliment de baza in supe si ciorbe, insa in alte tipuri de mancaruri oamenii nu prea tind sa il foloseasca, desi nu doar ca are un gust minunat, insa contine multe vitamine si minerale.
Iata cateva motive sa incluzi morcovul in dieta zilnica
1. Contine vitamina A
Aceasta leguma este sursa importanta de vitamina A, lucru care inseamna ca va contribui la sanatatea ochilor tai. Vitamina A poate atenua petelor pigmentare sau acneea.
2. Sursa de antioxidanti
Morcovii contin din abundenta antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si elimina toxinele din organism.
3. Mentine sanatatea pielii
Beta-carotenul care se regaseste in morcov are un rol important in mentinerea sanatatii pielii. In acest fel te vei bucura mai mult de un ten fara riduri si linii fine.
4. Reduce colesterolul rau din sange
O dieta in care sunt introdusi si morcovi va ajuta la reducerea colesterolului rau din sange. Acest lucru inseamna si ca bolile la nivelul inimii vor fi prevenite.