Beneficiile consumului de conopida
Conopida este sursa importanta de antioxidanti si astfel reuseste sa protejeze organismul impotriva radialilor liberi, dar si a deteriorarii celulare. Printre cei mai importanti antioxidanti amintim vitamina C, quercetina si sulforafanul.
Daca vei consuma aceasta leguma in mod constant vei observa imbunatatiri si asupra digestiei tale datorita continutului ridicat de fibere. Mai mult, acestea contribuie in mod esential si la mentinerea senzatiei de satietate.
Un alt beneficiu pe care il poate aduce consumul de conopida este protejarea sistemului cardiovasculator datorita anumitor minerale pe care le contine (potasiu, magneziu).
De asemenea, conopida contine putine calorii si poate fi mancata si atunci când vrei sa reduci numarul de kilograme. Are multi nutrienti care iti vor tine de foame si nu vei simti nevoia sa consumi mai mult decât este nevoie.
Preparate in care sa incluzi conopida
Conopida poate fi inclusa cu succes in urmatoarele preparate:
-salate fresh alaturi de sos de iaurt sau de lamaie;
-conopida la cuptor cu diverse condimente;
-conopida murata;
-mancare de conopida;
-supe creme.