Iata patru motive pentru care ar trebui sa includem afinele in dieta noastra:
Bogate in antioxidanti
Afinele contin din abundenta antioxidanti, cei care le si dau culoarea rosiatica, puternica. Ele ajuta la combaterea stresului oxidativ si la protejarea celulelor impotriva deteriorarii cauzate de radicalii liberi. Prin urmare, consumul regulat de afine poate contribui la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi cancerul si bolile de inima.
Sprijina sanatatea creierului
Consumate regulat, afinele sprijina imbunatatirea functiei cognitive si a sanatatii creierului. Antioxidantii si compusii din afine pot contribui la reducerea riscului de declin cognitiv legat de varsta si de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.
Sustin sanatatea inimii
Afinele contin si fibre din abundenta, ceea ce le face eficiente si pentru sprijinirea sanatatii inimii. Fibrele reduc nivelul de colesterol din sange si contribuie la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale.
Imbunatatesc digestia
Fibrele au efect pozitiv nu doar asupra sanatatii inimii, ci si pentru digestie. Daca consumi des afine vei observa ca vei avea un tranzit mai bun, si o digestie imbunatatita. Compusii prebiotici din afine sustin cresterea bacteriilor benefice din intestin, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra sistemului imunitar si a sanatatii generale.