Sparanghelul contine acid folic, vitaminele K, C, E, beta-caroten, seleniu si zinc si reuseste sa previna afectiunile cardiovasculare, reduce riscul de diabet de tip2 si implicit scade nivelul de zahar din sange si mentine sanatatea rinichilor.
Daca te-ai decis sa il incluzi in alimentatia ta, iti prezentam 3 metode simple prin care il poti gati:
1. La cuptor
Este extrem de simplu si rapid sa pregatesti sparanghelul la cuptor. Pune sparanghelul in tava si adauga peste el ulei, lamaie sau alte condimente. In 10 minute este gata si il poti folosi ca garnitura pentru peste, carne, paste sau orez.
2. Crud
In cazul in care nu ai timp suficient pentru a pregati pranzul sau cina, poti sa folosesti sparanghelul crud. Este la fel de bun, in special daca il combini cu carne sau cu diverse alte legume si seminte.
3. Prajit
Sparanghelul este la fel de delicios si cand este prajit. Pune putin unt intr-o tigaie, adauga usturoi si mai apoi sparanghelul ( nu uita sa indepartezi partea mai tare). La final poti pune si lamaie.
Tie cum iti place sparanghelul?