Cum sa-ti folosesti agenda pentru o planificare eficienta

de la 02 Feb. 2017
Cum sa-ti folosesti agenda pentru o planificare eficienta Agendele de tip planner sunt eficiente doar daca le folosesti corespunzator in mod regulat.
Tags: agendaplannerorganizareeficientaobiectivecalendar

Probabil ca una din rezolutiile pentru anul nou a fost sa devii mai organizat. Agendele de tip planner (organizatoare) sunt o modalitate demodata, dar eficienta pentru a tine sub control toate taskurile pe care le ai de indeplinit, folosindu-te de spatiu pentru notite, liste de prioritati si idei.

Singura problema este ca nicio agenda nu te va ajuta sa fii organizat daca nu o folosesti. Stabilirea unei rutine in acest sens este importanta si cu siguranta merita efortul. Iata cateva sfaturi pentru cum sa folosesti o agenda pentru o planificare eficienta.

Aloca-ti timp zilnic pentru planificare

Ofera-ti 5 sau 10 minute in fiecare seara pentru a-ti stabili taskurile pentru a doua zi. Acest lucru te va ajuta sa-ti organizezi mintal lucrurile care trebuie facute, impiedicandu-te sa uiti de intalniri sau alte aspecte importante.

Stabilirea unei astfel de rutine te  va determina sa ai o anumita conduita si va contribui la un ritm de viata sanatos. De asemenea, va avea un impact pozitiv si asupra calitatii somnului datorita sentimentului de multumire derivat din ordinea pusa in gandire.

Creeaza-ti o sesiune saptamanala de planificare

La finalul saptamanii (duminica seara) sau la inceputul acesteia aloca-ti cateva minute pentru a-ti imagina cum va arata saptamana pe care o ai in fata.

Aceasta este cea mai buna ocazie pentru a-ti planifica elementele mai generale care nu sunt strict legate de o zi sau de o ora – sa te intalnesti cu un prieten, sa trimiti o carte postala, sa termini de calcat rufele sau sa infrumusetezi gradina.

Iti poti transfera si toate informatiile pe care le-ai acumulat pe telefon pe parcursul saptamanii.

Foloseste sectiunea dedicata lunilor

Orice agenda de tip planner are o sectiune dedicata lunilor. Fie ca este pozitionata imediat dupa coperta sau inaintea fiecarei luni in parte, aceasta e utila pentru a-ti oferi o imagine de ansamblu si pentru a scoate in evidenta evenimentele importante – zile de nastere, aniversari, vacante, calatorii, date scadente etc.

Foloseste o singura agenda pentru planificare

Este mult mai usor sa-ti pastrezi toate informatiile intr-un singur loc, asa ca incearca sa nu ai mai multe agende sau calendare. Poti folosi instrumente de scris de culori diferite pentru a distinge intre taskurile personale si cele profesionale.

Defineste-ti taskurile concret

Noteaza in propozitii (cu subiect si predicat!) ceea ce ai de facut. Spre exemplu, e mult mai probabil sa duci taskul la bun sfarsit daca scrii: „sun-o pe Ana pentru formularul de candidatura” decat daca-ti notezi doar „Ana”.

Verifica-ti agenda in mod constant

Deschide-ti agenda la fiecare cateva ore si las-o la indemana atunci cand esti acasa – pe birou, pe masa, undeva unde o poti vedea. Nu o pune intr-un sertar pentru ca e foarte probabil sa ramana acolo. Obisnuieste-te sa o iei cu tine peste tot, la fel cum iei cheile sau portofelul.

Alegeti o agenda de buzunar sau marimea A5

Cu cat va avea o forma mai compacta, cu atat cresc sansele sa o iei cu tine peste tot. Realistic vorbind, ai nevoie de o agenda care sa intre in geanta sau in rucsac.

Plannerele mari de birou sunt frumoase, dar nu sunt practice decat in masura in care-ti transferi constant indormatia pe telefon, dar acesta este un efort suplimentar. Alege-ti o agenda care sa-ti placa, fie ca e vorba de culoare sau forma – iti vei aminti de ea si o vei folosi cu mai mult drag.

Nu te stradui prea tare sa o completezi

Uneori spatiile libere te fac sa te gandesti ca nu ti-ai completat agenda corespunzator. Nu face asta pentru ca iti vei pierde interesul. Lasa-ti agenda sa fie oglinda vietii tale si accepta faptul ca unele saptamani sunt intesate cu taskuri, iar altele mai relaxante.

Va trebui sa-ti definesti un stil personal, fie ca vrei sa notezi tot ce-ti trece prin minte sau doar ce este extrem de important si trebuie indeplinit in timp util.

Esential este sa-ti insusesti agenda atat ca obiect, cat si ca premisa pentru o organizare mai eficienta.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate

CADOU Special pentru cititorii nostri

Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate
CADOU Special pentru cititorii nostri

Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016