Macesele se poate consuma sub diferite forme, precum: ceai, sirop, pasta de macese, jeleu din fructe, pudra de macese, tinctura si decoct.
Fructele de macese contin de 50 de ori mai multa vitamina C fata de citrice si de 200 de ori mai multa decat merele.
Ceaiul de macese. 4 proprietati utile
1. Ceaiul de macese intareste imunitatea
Ceaiul de macese poate fi baut cu succes atat in perioada iernii, cat si la trecerea spre primavara, fiind considerat de foarte multi ani remediu natural pentru prevenirea racelilor.
2. Remediu pentru dureri
Macesele contin carotenoizi si flavonoizi- antioxidanti care le face sa fie adjuvanti naturali in tratarea durerilor, fie ele cronice. Asa ca nu ezitati si consumati 1-2 cani de ceai de macese daca va confruntati cu astfel de simptome.
3. Sustine sistemul nervos
Daca va simtiti strasati si nu mai reusiti sa faceti fata activitatilor de zi cu zi, o cura cu ceai de macese va va ajuta sa depasiti acest moment. In acest fel organismul se va adapta mai usor la conditiile de stres si va reusi sa faca fata cu usurinta emotiilor. Acest ceai mai este bun in combaterea insomniilor, migrenelor si anxietatii.
4. Diabet
Continutul crescut de antociani care se regaseste in macese face ca acest tip de ceai sa fie eficient in tratarea diabetului de tip 2.