Fasolea are un nivel ridicat de proteine si amide. Aceasta mai contine saruri minerale, fosfor, calciu, fier, vitamina B si vitamina C.
Datorita continutului bogat de nutrienti, fasolea este foarte hranitoare.
Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate!
1. Fasolea este o sursa de proteine
Proteinele constituie un nutrient vital care joaca un rol cheie in aproape tot ceea ce face organismul.
2. Fasolea contine antioxidanti
Fasolea este bogata in polifenoli, care lupta impotriva efectelor radicalilor liberi.
3. Consumul de fasole sprijina sanatatea inimii
Persoanele care mananca fasole pot fi mai putin susceptibile de a suferi un atac de cord, accident vascular cerebral sau alta problema de sanatate cardiovasculara.
4. Controleaza apetitul
Fibrele din fasole pot ajuta la prevenirea poftelor alimentare.
Oamenii se pot simti mai plini dupa ce mananca fasole, ceea ce poate impiedica supraalimentarea si chiar ajuta la scaderea in greutate.
5. Consumul de fasole reduce colesterolul
Fiind bogata in fibre solubile necesare corpului, consumul de fasole are un rol important in controlul colesterolului.
Specialistii sustin ca 10 grame de fibre solubile reduc colesterolul cu 10 procente.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Ceai de musetel - Top 5 beneficii pentru sanatate
Sursa foto: pexels.com