4 Semne ca ai putea avea diabet

de la 04 Dec. 2017
4 Semne ca ai putea avea diabet De multe ori, primele simptome ale diabetului sunt ignorate.
Tags: diabetglicemieurinaglucozasetedeshidratarefoameoboseala

Uneori, diabetul de tip 2 se poate instala fara prezenta vreunei simptomatologii. De fapt, aproape o treime din persoanele care dezvolta aceasta boala, nu stiu ca o au. De aceea, este important sa vorbesti cu medicul de familie pentru a determina riscul de a dezvolta pe parcursul vietii aceasta boala (intrucat exista o importanta componenta ereditara), dar si pentru a iti controla glicemia.

Dintre toate simptomele pe care le genereaza, glicemia care depaseste parametri optimi este cel mai important semn ca ai diabet. Pentru a fi inca si mai precaut, te poti testa singur acasa, daca iti cumperi un glucometru de o calitate buna. Este important ca aparatul sa fie unul performant, deoarece, ca si in cazul unui tensiometru sau a oricarui alt aparat  medical prost, un rezultat eronat poate face mai mult rau decat bine.

Glicemia normala pe nemancate, pentru un adult, trebuie sa se fie intre 72 si 108 mg/dL. Orice este sub sau peste, mai ales in mod constant, trebuie sa ingrijoreze si sa te determine sa mergi la medic. Sansele sunt sa faci acest lucru oricum, intrucat exista si alte simptome care pot aparea. Iata-le pe cele mai comune:

Iti este mereu sete

Setea excesiva (polidipsia) si urinatul des (poliuria) sunt simptome clasice ale diabetului. In cazul persoanelor cu diabet, excesul de zahar din sange determina rinichii sa lucreze mai mult pentru a il absoarbe.

Daca rinichii nu fac fata, zaharul trece in urina, alaturi de apa din tesuturi. Urinand mai des si nehidratandu-te adecvat, este normal sa te deshidratezi. De aceea apar adesea senzatia de gura uscata si cea de sete.

Iti este mereu foame

Orice ai manca sau bea, influenteaza valorile glicemiei. Atunci cand glicemia este fluctuanta sau mare, apare senzatia de foame. Acest lucru se intampla pentru ca glucoza din alimente nu mai ajunge la celule. Mai mult, in ciuda apetitului crescut, poti observa o scadere in greutate aparent nejustificata. Atunci cand pierzi glucoza prin urinare frecventa, pierzi si calorii.

Te simti obosit

Deshidratarea este principala cauza a starii de oboseala, alaturi de proasta gestionare a glucozei din organism. Nivelul de energie nu poate fi unul optim in aceste conditii.

Simti furnicaturi la nivelul mainilor si picioarelor

Excesul de zahar din sange poate conduce catre deteriorarea tesuturilor nervoase. Pot aparea furnicaturi sau pierderea simturilor la nivelul mainilor si picioarelor, precum si senzatia de arsura.

Daca poti identifica o parte din simptome sau majoritatea lor, este important sa mergi la doctor. Cu cat diabetul este descoperit mai devreme, cu atat mai bine pentru tine. Diabetul este o afectiune serioasa care necesita schimbarea stilului de viata si o monitorizare permanenta.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 6 voturi.

Revista GRATUITA

Retete si exercitii pentru o stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Retete si exercitii pentru o stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Retete si exercitii pentru o stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Retete si exercitii pentru o stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



2

Revista GRATUITA

Retete si exercitii pentru o stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Retete si exercitii pentru o stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016