Ai putea crede ca este o varsta mult prea mica, insa nu este deloc asa.
Poate ca la varsta respectiva, un copil nu se poate gandi la lovirea mingei ca la practicarea ca atare a tenisului, insa dezvolta o serie de alte abilitati: isi dezvolta mobilitatea, dar si capacitatea de concentrare si de pastrare a atentiei asupra unui obiect (in cazul de fata, mingea).
Tenisul este genul de sport pentru care sunt necesare ore intregi de munca sustinuta, astfel ca cu cat un copil incepe mai devreme, cu atat mai bine. Iata de ce tenisul este un sport atat de potrivit pentru copilul tau!
Beneficiile tenisul pentru copii
Tenisul responsabilizeaza
Fiind un sport individual, nu unul de echipa, vei fi in centrul atentiei si vei fi nevoit sa iei deciziile de unul singur si sa suporti consecintele acestora. Este un exercitiu foarte bun pentru viitorul adult care va fi nevoit sa fie cat mai independent si sigur pe ceea ce poate si stie.
Gandeste-te la cat de multi adulti ai in jurul tau care nu sunt in stare sa isi asume nici la aceasta varsta responsabilitatea. Cauta mereu persoane responsabile pentru ceea ce li se intampla, iar acest lucru ii impiedica sa creasca, prin neasumarea responsabilitatii. Invata-ti copilul de mic despre cat de important este acest aspect.
Ajuta la gasirea echilibrului emotional
Vei spune ca toate sporturile modeleaza caractere puternice, insa unele au darul de a beneficia de o tensiune foarte mare si de o paleta intreaga de emotii care sunt experimentate pe parcursul unei competitii. De altfel, este foarte dificil ca fizicul sa ramana in parametri optimi daca psihicul cade. Tenisul este unul dintre acele sporturi care consuma foarte mult la nivel emotional, dar care te obliga sa alegi cea mai buna solutie in conditii de tensiune accelerata.
Tenisul mizeaza pe disciplina
Chiar daca sunt multe talente care poate ca ar avea nevoie de putine ore de antrenament pentru a avea meciuri foarte bune, tenisul implica si transpiratie si perseverenta. Pentru a reusi aceste lucruri, este necesara o disciplina adevarata, care se bazeaza atat pe monitorizarea alimentatiei, gestionarea emotiilor, cat si pe dozarea efortului sau conceperea unui program zilnic care sa iti creeze o rutina eficienta. Viitorul adult cu siguranta ca va aprecia si folosi aceasta deprindere, in scopurile cele mai generoase.
Tenisul te invata cum sa abordezi greselile intr-o maniera constructiva
In tenis, daca nu reusesti sa iti accepti erorile, sfarsesti prin a cadea psihic atat de tare, incat in scurt timp te vei lasa de sportul acesta. Tenisul ii invata pe cei mici ca greseala este inerenta si ca se intampla tuturor, insa este important cum o tratezi. Nu ai mult timp la dispozitie pentru a te gandi, astfel ca trebuie sa iei o decizie buna rapid.