Metode naturale de mentinere a sanatatii inimii

de la 26 Feb. 2016
Metode naturale de mentinere a sanatatii inimii Bolile cardiovasculare reprezinta una din principalele cauze ale decesului in randul barbatilor. Acest lucru este cauzat in mare parte de stilul de viata modern. Cu cativa zeci de ani in urma, bolile de inima si obezitatea nu reprezentau o problema atat de mare precum astazi
Tags: inimastresulboli de inimastil de viata sanatosparodontozaobezitatea

Daca vrei sa reduci riscul de dezvoltare a bolilor de inima, este important sa iti schimbi stilul de viata.

Iata cateva metode simple de mentinere a sanatatii inimii:

 

1. Dormi suficient
In ziua de astazi tratam somnul cu indiferenta. Ne preocupam mai mult de viata sociala, de familie si de slujba, uitand sa ne facem timp pentru odihna. Cele 8 ore de somn sunt esentiale pentru sanatatea inimii. Lipsa somnului poate cauza blocarea arterelor, ceea ce poate cauza atacul de cord. Nu tine langa pat dispozitive mobile, pentru a evita distragerea atentiei atunci cand vrei sa dormi.

 

2. Mananca sanatos
Unul din motivele principale pentru care suferim de boli cardiovasculare este alimentatia necorespunzatoare. Invata sa alegi cu grija alimentele pe care le consumi, citind cu atentie etichetele produselor. Evita alimentele bogate in colesterol, sodiu si grasimi saturate. Consuma grasimi sanatoase, precum uleiul de masline si somonul, alege pastele integrale si consuma mai multe fructe si legume proaspete.

 

3. Efectueaza exercitii fizice in mod regulat
Exercitiile fizice regulate ajuta la reducerea nivelului colesterolului rau si regleaza tensiunea arteriala. Inima este un muschi care trebuie lucrat pentru a functiona corespunzator. Lipsa exercitiului predispune la boli. Incearca sa exersezi de cel putin 4 ori pe saptamana timp de 30 de minute si creste progresiv durata exercitiului. Orice tip de antrenament cardio ajuta la mentinerea sanatatii inimii.

 

4. Mentine-ti greutatea in limitele normale
Persoanele supraponderale sunt cu 34% mai predispuse sa sufere de boli de inima, iar in cazul persoanelor obeze riscul este de 100%. Calculeaza-ti indicele de masa corporala si incearca sa dai jos kilogramele in plus, pentru a preveni bolile de inima. Nici persoanele care se afla sub greutatea normala nu sunt lipsite de probleme cardiace, acestea avand tensiunea arteriala scazuta si circulatie proasta.

 

5. Cunoaste-ti istoricul familiei
Persoanele care au rude apropiate ce sufera de boli de inima sunt mai predispuse sa sufere, la randul lor, de afectiuni cardiace. Poti preveni bolile de inima daca iti cunosti istoricul familial.

 

6. Redu nivelul de stres
Stresul iti afecteaza sanatatea inimii si te poate face sa apelezi la alcool, consum excesiv de mancare sau fumat. Redu stresul din viata ta practicand meditatia, yoga, mergand mai mult pe jos si efectuand exercitii de respiratie. Ia-ti o zi de repaus saptamanal si rasfata-te pentru a mai reduce din stresul zilnic.

 

7. Ai grija de dantura
Exista o legatura intre sanatatea dintilor si cea a inimii. Persoanele care sufera de parodontoza sunt de doua ori mai predispuse sa dezvolte boli de inima. Bacteriile din gingii pot intra in sange, cauzand blocaje. Inflamatia cauzata de parodontoza provoaca inflamarea arterelor. Spala-te pe dinti si foloseste ata dentara in mod regulat si mergi la stomatolog daca ai gingii sangerande sau inflamate.

 

8. Limiteaza consumul de alcool si de cafeina
Bea intotdeauna cu masura. Cafeina si alcoolul in exces pot creste nivelul de grasimi in sange si pot da nastere la palpitatii. Daca suferi de palpitatii cand consumi cafeina, inseamna ca ar trebui sa reduci consumul sau chiar sa elimini cafeina de tot.

 

9. Nu (mai) fuma
Fumatul poate cauza diverse tipuri de cancer, inclusiv cancer de plamani si cancer pancreatic. Fumatul este, de asemenea, periculos pentru sanatatea inimii, cauzand depuneri de grasime in artere si hipertensiune. Fumatul pasiv este la fel de periculos ca si fumatul propriu-zis.

10. Mergi la control in mod regulat
Cea mai buna metoda de prevenire a bolilor de inima este sa mergi regulat la control. Uneori, simptomele bolilor de inima sunt ignorate pana cand este prea tarziu pentru a se mai putea face ceva. Daca suferi de dureri in piept, ameteli, respiratie sacadata sau ai palpitatii, mergi imediat la doctor.

 

Mentinerea unui stil de viata sanatos creste durata de viata si calitatea acesteia. Imbunatateste-ti sanatatea inimii prin adoptarea unei alimentatii sanatoase, efectuarea unor exercitii fizice, odihna suficienta si reducerea stresului.

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate

CADOU Special pentru cititorii nostri

Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate
CADOU Special pentru cititorii nostri

Descarca GRATUIT Raportul Special: "Slabeste inteligent. Retete sanatoase si exercitii fizice recomandate".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016