Ce este vitamina K2?
Vitamina K2 este una din cele trei tipuri ale vitaminei K, impreuna cu K1 si K3.
Vitamina K2 se regaseste in mai putine alimente decat K1, insa are mai multe beneficii pentru sanatate.
Vitamina K1, pe care o intalnim in principal in frunzele verzi, nu poate fi transformata de organismul uman in vitamina K2, desi aceasta conversie este posibila in cazul unor specii de animale.
Principalele beneficii
Ajuta la prevenirea bolilor cardiace
Cresterea calciului in arterele din jurul inimii reprezinta un factor de risc imens pentru bolile cardiace.
Prin urmare, ceea ce poate reduce aceasta acumulare ar putea ajuta la prevenirea aparitiei bolilor de inima.
Contribuie la imbunatatirea sanatatii osoase si la scaderea riscului de osteoporoza
Vitamina K2 joaca un rol important in metabolismul calciului - principalul mineral gasit in oase si dinti.
Amelioreaza sanatatea dintilor
Specialistii sustin ca deficienta de vitamina K2 duce la o dantura proasta.
Un nivel echilibrat de calciu, vitamine si minerale imbunatateste sanatatea dintilor.
Principalele surse de vitamina K2
Vitamina K2 se intalneste in carne rosie, carne de pui, oua, unt, lactate, alimente fermentate si anumite tipuri de branza, cum ar fi - Brie sau Gouda.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Alimente bogate in vitamina D.
Sursa foto: pexels.com