Beneficiile consumului de ceai negru

de la 20 Oct. 2016
Beneficiile consumului de ceai negru Ceaiul negru, folosit adesea ca inlocuitor pentru cafea, nu este doar gustos, ci are si o serie de proprietati care ofera o stare de bine organismului.
Tags: ceai negrubeneficii

La nivel statistic, ceaiul negru este unul dintre cele mei consumate tipuri de ceaiuri din lume. Ceaiul contine o mixtura din frunze de Camelia sinensis si are un gust mai pregnant decat ceaiul alb sau cel verde.

Asemenea cafelei, ceaiul negru contine cafeina. Mai exact, o cana de ceai negru are acelasi continut de cafeina cat o jumatate de cana de cafea. 

Numele de ”ceai negru” este atribuit culorii ceaiului in sine mai degraba decat a frunzelor propriu-zise si este o denumire denominata de catre culturile vestice.

La origini, ceaiul era denumit de catre chinezi ”ceai rosu”, in acest fel ei facand referire la culorea aramie a frunzelor.

Procedeul de manufacturare al acestui tip de ceai este diferit de alte procedee. Dupa ce sunt culese, frunzele sunt uscate iar apoi impachetate fie manual, fie prin expunerea la temperaturi ridicate.

Frunzele sunt mai apoi lasate la oxidat, ca mai apoi sa fie selectate in functie de dimensiunile avute.

Beneficiile consumului de ceai negru, conform Manager.ro

Pe langa mirosul pregnant al ceaiului, acesta are si o serie de efecte benefice asupra sanatatii organismului, enumerate in cele ce urmeaza:

Reducerea riscului bolilor cardio-vasculare

Cercetarile medicale in domeniu au evidentiat ca ceaiul negru, prin proprietaile sale oxidante, poate reduce riscul infarctului miocardic daca este consumat cu regularitate. Nivelul colesterolului poate fi redus de catre substanta numita Flavonoid continuta de frunzele de ceai negru si astfel, blocajele arteriale la nivel miocardic pot fi prevenite.

Ajuta la prevenirea cancerului

Un alt efect benefic al antioxidantilor continuti de ceaiul negru este acela de prevenire a tumorilor canceroase. Consumul regulat poate preveni cancerul ovarian, de prostata, colon, vezica biliara si plamani. In plus, consumul de ceai negru poate reduce riscul cancerului bucal in randul fumatorilor.

Previne radicalii liberi

Radicalii liberi se formeaza atunci cand consumam mancaruri nesanatoase si pot cauza formarea de cheaguri de sange, cancer si artero-scleroza. Efectul antioxidant al ceaiului negru contracareaza efectele negative ale radicalilor liberi.

Stimularea sistemul imunitar

Acesta este important pentru ca organismul nostru sa lupte impotriva bacteriilor si virusilor care ne pot imbolnavi. Consumul de 3-4 cesti de ceai negru poate ajuta la prevenirea inflamatiilor si a bolilor precum hepatita, raceala comuna sau a gripei.

Stimularea creierului si a sistemului nervos

Prin continutul scazut de cafeina, ceaiul negru ajuta la stimularea sangvina. Acest lucru ajuta la o buna functionare a inimii si a sistemului nervos. Efectele pot fi resimtite prin faptul ca ne simtim mai relaxati si mai concentrati pe un anumit lucru. Asadar, consumul de ceai negru se poate dovedi foarte benefic atunci cand trebuie sa ne concentram pe o sarcina intelectuala. De asemenea, ajuta la stimularea memoriei si studiile sugereaza ca ajuta la prevenirea bolii Parkinson.

Efect energizant

Datorita continutului de cafeina, ceaiul negru este considerat ca fiind o bautura cu proprietati energizante. Stimuleaza sistemul respirator, inima si plamanii in acest fel facandu-ne mai alerti si totodata stimuland sistemul cardiovascular.

Ceaiul negru reprezinta o sursa de beneficii atat pentru sanatatea interna a organismului, cat si petru piele, dinti si par. Parul spalat o data pe luna cu ceai negru isi recapata stralucirea naturala si poate preveni aparitia parului alb. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Aboneaza-te la Revista Gratuita Sanatatesistaredebine.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Iti oferim CADOU Raportul Special Gratuit "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


x


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!



Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice

Recomandari editori



Cele mai citite stiri



Ultimele comentarii



0

Revista GRATUITA

Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
CADOU Special pentru cititorii nostri

Un Raport Special de exceptie: "Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine".

Adauga mai jos adresa ta de email.
Vei primi Revista Gratuita si noutati zilnice
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016