Avand efecte naturale antiinflamatorii si continand numerosi antioxidanti, ghimbirul ajuta, in general, la atenuarea durerilor si principalelor simptome de boala. Afla in continuare efectele pentru sanatate ale ghimbirului, impotriva caror afectiuni actioneaza si foloseste-l la nevoie sau doar pentru a preveni aparitia unor simptome.
1. Trateaza problemele respiratorii
Datorita proprietatilor antihistaminice naturale, ghimbirul poate fi folosit impotriva racelii, gripei si bronsitei. De asemenea, consumat in mod regulat, ghimbirul trateaza alergiile, impiedica contractia cailor respiratorii, ceea ce determina stimularea secretiei de mucus, facand minuni si usurandu-le viata celor ce sufera de pneumonie.
Pe timpul iernii apeleaza la ceai de ghimbir pentru a indeparta problemele de congestie ale sinusurilor si la o lingurita suc de ghimbir amestecata cu o lingura de miere pentru a trata durerea in gat.
2. Te scapa de senzatia de greata
Mesteca radacina de ghimbir pentru a atenua senzatia de greata si varsaturile provocate de o serie de probleme. Radacina proaspata ajuta atat la tratarea tulburarilor gastrice cauzate de gripa sau anestezii si interventii chirurgicale, cat si la inhibarea starilor de greata aparute in urma chimioterapiei. De asemenea, ghimbirul ajuta sistemul digestiv sa functioneze in mod corespunzator, accelerand procesul de absorbtie a alimentelor si dovedindu-se extrem de util la sfarsitul meselor copioase din perioada sarbatorilor.
3. Trateaza raceala si gripa
Trateaza racelile usoare cu doau-trei cani ceai de ghimbir pe zi si fara a mai fi nevoie sa apelezi la produsele chimice din farmacii. De asemenea, continua sa consumi zilnic in sezonul rece amestecul de 300 mililitri apa calda cu 2 linguri ghimbir proaspat ras pentru a preveni raceala si gripa specifice iernii.
4. Intareste sistemul imunitar
Radacina de ghimbir ajuta la intarirea sistemului imunitar prin protectia ce o ofera organismului impotriva frigului, gripei si a altor virusi similari. De asemenea, consumat zilnic, ghimbirul inhiba si indeparteaza depozitele grase de pe artere, fapt ce previne organismul de un atac de cord sau accident vascular cerebral.
5. Atenueaza durerile de cap
Ghimbirul atenueaza durerile de cap si chiar migrenele deoarece aplicat pe frunte reduce inflamatia in vasele de sange si de la nivelul sinusurilor. Astfel se pot bucura de iarna chiar si persoanele care au dureri de cap din cauza vremii reci.
6. Atenueaza durerile cauzate de artrita
Datorita proprietatilor antiinflamatorii, ghimbirul poate ajuta la atenuarea durerilor cauzate de artrita in zilele reci ale anului. Astfel ca, durerile de muschi si articulatii pot fi tratate cu o baie calda in care se dizolva timp de 15 minute cateva picaturi ulei de ghimbir.
7. Atenueaza crampele menstruale
Lasa ceaiul de ghimbir la infuzat timp de 10 minute si bea trei cani pe zi in perioada menstuatiei. Acest lucru te va scapa de crampele si durerile de ovare specifice.
8. Scade febra si te scapa de frisoane
Ceaiul de ghimbir stimuleaza secretia de mucus aducand corpul la o temperatura normala, astfel fiind prevenite sau tratate febra si frisoanele cauzate de gripa.