Potrivit expertului in ciocolata, Luke Owen Smith, dulciurile nu ar trebui niciodata pastrate in frigider, scrie publicatia The Sun.
Luke, care detine un magazin online numit Chocolate Bar, a declarat ca temperaturile mai mici afecteaza gustul si aroma ciocolatei. "Ciocolata trebuie depozitata intr-un dulap rece, unde temperatura sa fie constanta, intre 10 si 20 de grade Celsius, de preferat 15 grade Celsius". Mai mult, el atentioneaza ca ciocolata poate fi pusa in frigider doar daca temperaturile din casa depasesc 28 de grade Celsius.
Conditiile de depozitare difera de fiecare tip de ciocolata. De exemplu, fulgii de ciocolata contin mai putin unt de cacao decat ciocolata clasica, de aceea suporta mai usor temperaturile mari.
Luke Owen Smith recomanda depozitarea in frigider intr-un compartiment etanseizat pentru a proteja, cat de mult se poate, ciocolata.
De asemenea, pudra de cacao trebuie pastrata intr-un loc etans, ferit de lumina si caldura, insa nu in frigider pentru ca isi va pierde toate proprietatile.
Sursa foto: pexels.com